Normal

Dyredødmysterium i Chile

Hundrevis av døde sjøløver, pelikaner og sjeldne pingviner er skylt i land på en kort kyststrekning i Chile. Politiet har satt i gang etterforskning av mysteriet.

600 døde sjødyr er skylt i land på en liten kyststrekning i Chile. Ingen vet hvorfor. Myndighetene mistenker lokale fiskere og dynamitt for å stå bak mysteriet.

SE VIDEO: 600 døde sjødyr er skylt i land. Ingen vet hvorfor dyra døde.

De rundt 600 døde sjødyrene ble funnet strødd på strendene nord for byen La Serena onsdag.

– Dette er den største skaden vi har sett på faunaen i Coquimbo-regionen, og vi vil sette inn ressurser for å finne de som står bak denne alvorlige handlingen, sier Gonzalo Aljaro som er talsmann for politiet som skal etterforske saken.

Ingen vet så langt hvorfor kystlinjen er full av døde sjødyr, men lokale myndigheter retter mistanken mot lokale fiskere som kjemper om fiskegodene mot den stadig økende selbestanden.

Myndighetene frykter fiskerne med vilje har kastet hjemmelaget dynamitt i sjøen i et forsøk på å drepe sine konkurrenter ved matfatet. Ikke bare spiser selen mye fisk, men de ødelegger også fiskernes nett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fuglerester

Myndighetene tror sjødyra døde av dynamitt kastet i vannet.

Foto: EBU

Dynamitt gir fugler og sjødyr elektrosjokk

– Vi jobber nå med å finne ut om dette skjedde på grunn av bruk av eksplosiver eller ikke, men ifølge lokale innbyggere har fiskerne sluttet å bruke dynamitt, sier Aljaro til Reuters.

Tidligere var det også lov til å drive fiske med bruk av dynamitt, men dette ble ulovlig fordi dynamitten og de hjemmelagde bombene ga store skader både på dyr og planteliv i havet.

– Sjokkbølgene ødelegger hjernen til fugler og sjøpattedyr. Resultatet blir at de dør av elektrisk støt, forklarer Christian Felmer som er talsmann for miljøvernmyndighetene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt