NRK Meny
Normal

Dutroux' ekskone overført til kloster

En belgisk domstol har benådet Michelle Martin, ekskona til barnedrapsdømte Marc Dutroux, etter halv tids soning. Mange belgiere raser mot avgjørelsen.

Michelle Martin blir kjørt fra rettssalen til et kloster.

Michelle Martin blir kjørt bort fra rettsbygningen i en sivil politibil.

Foto: SEBASTIEN PIRLET / Reuters

Michelle Martin er løslatt mot at hun går i kloster. Hun forlot fengselet tirsdag kveld og ble ifølge avisen Le Soir kjørt rett til nonneklosteret i Malonne der hun ble geleidet inn.

Michelle Martin på vei til Clarisse-kosteret.

Michelle Martin på vei til Clarisse-klosteret, der hun skal sone resten av straffen.

Foto: SEBASTIEN PIRLET / Reuters

Det er et nonnekloster tilknyttet klariserrordenen som har sagt seg villig til å ta imot henne i «Kristi tilgivelses ånd».

Demonstrasjoner

Reaksjonene på avgjørelsen er sterke i hele Belgia. Et 50-talls demonstranter protesterte mot løslatelsen utenfor klosterbygningen mens de ventet på at bilen med Martin skulle komme, og klosterveggene har blitt tagget ned.

Domstolen avviste tirsdag to ankebegjæringer mot en kjennelse fra tidligere i
sommer om at Martin kunne bli satt fri fra fengsel for å gå i kloster.

Den ene ankebegjæringen var lagt fram av faren til ett av barna som Martin og Dutroux mishandlet og som senere døde. Den andre kom fra påtalemyndigheten.

LES OGSÅ: Medskyldig i belgisk overgrepssak løslatt

LES OGSÅ: Seriemordere stilles for retten

Sultet i hjel

Mange har demonstrert mot at Michelle Martin slipper ut av fengselet.

Mange er rasende over at Michelle Martin slipper ut av fengselet, og det var demonstrasjoner utenfor rettslokalet også i dag.

Foto: SEBASTIEN PIRLET / Reuters

Martin og hennes daværende ektemann Marc Dutroux ble pågrepet i 1996. I 2004 ble hun dømt til 30 års fengsel etter at hun sammen med Dutroux ble funnet skyldig i å ha bortført og seksuelt mishandlet seks mindreårige jenter og forårsaket at fire av dem sultet i hjel mens de satt innesperret i ekteparets hus.

Martin sørget ikke for mat til jentene mens Dutroux satt i fengsel for biltyveri.
Dutroux, som ble funnet skyldig i å ha ledet et nettverk som var ansvarlig for bortføringene og i å ha voldtatt jentene gjentatte ganger, ble dømt til livsvarig fengsel. Martin ble dømt som medhjelper, og har altså sonet 16 av den til sammen 30 år lange fengselsstraffen.

Martin har søkt om prøveløslatelse fire ganger, men først nå har hun fått medhold.Saken sjokkerte hele Belgia og skapte stor mistillit til landets politi og rettsvesen.

LES OGSÅ: Drap ryster Belgia

LES OGSÅ: Dutroux anker livstidsdom

LES OGSÅ: Livsvarig for Marc Dutroux

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt