NRK Meny
Normal

Duterte beklager overfor jødene

Filippinenes president, Rodrigo Duterte, beklager overfor jødene at han sammenliknet seg selv med Adolf Hitler, men gjentar at han gjerne dreper millioner av narkomane.

Filippinenes president Rodrigo Duterte

FARGERIK: Filippinenes president, Rodrigo Duterte, er kjent for sitt fargerike språk. Han har tidligere blant annet kalt USAs president for horeunge og vist fingern til EU.

Foto: Bullit Marquez / Ap

Duterte skapte sterke internasjonale reaksjoner da han fredag sammenliknet sin egen blodige krig mot kriminelle med Hitlers jødeutryddelse.

– Det er ikke slik at jeg egentlig sa noe galt, men at de reagerer på at et vondt minne vekkes til live, så jeg ber dypt om unnskyldning til det jødiske folk for at jeg sammenliknet meg selv med Hitler, sa Duterte på nasjonalt fjernsyn, skriver AFP.

Videre gjentok presidenten at personene han ønsker å ta livet av er narkomane.

– Jeg kommer til å drepe disse tre millionene, presiserte han.

Langer ut mot Obama

Duterte vant overlegent i det filippinske presidentvalget i mai i år etter en kampanje hvor han sverget på å utslette narkotikakriminaliteten i landet ved å drepe tusenvis av narkomane.

Siden han ble president 30. juni har politiet drept mer enn 1200 personer og rundt 1800 andre har dødd under «uforklarlige omstendigheter», ifølge offisiell statistikk.

Duterte langer også ut mot vestlige kritikere og spesielt USA etter kritikken han fikk for sin ordbruk.

Den filippinske presidenten har gjentatte ganger truet med å kaste amerikanere ut av landet og heller knytte sterkere bånd til Kina og Russland. I forrige måned kalte han USAs president Barack Obama for en «horeunge».

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt