Dropper tiltale mot Kenyatta

Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag kommer ikke til å tiltalte Kenyas tidligere president Uhuru Kenyatta for forbrytelser mot menneskeheten.

Uhuru Kenyatta

Kenyas tidligere president Uhuru Kenyatta blir ikke tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten.

Foto: SIMON MAINA / Afp

Det melder BBC.

– Aktoratet frafaller tiltalen mot Kenyatta. Bevisets stilling har ikke styrket seg til en slik grad at Kenyattas angivelige straffansvar kan bevises utover enhver rimelig tvil, forklarer ICCs aktor Fatou Bensouda i dokumentene som ble oversendt domstolen i dag.

Kenyatta har vært anklaget for forbrytelser mot menneskeheten.

Forholdene er knyttet til den rollen Kenyatta spilte da det brøt ut vold mellom ulike politiske og etniske grupper etter valget i Kenya i 2007. Siden har Kenyatta blitt valgt til president.

Aktoratet har hele tiden lagt frem påstander om at Kenya har nektet å samarbeide med å utlevere bevismateriale og bedt om at saken skulle bli utsatt. De har blant annet ønsket tilgang til Kenyattas skatteopplysninger og telefonhistorikk i perioden da volden fant sted.


Saken mot Kenyatta er blitt forsinket gang på gang. Sju av aktoratets vitner har trukket seg, angivelig som følge av bestikkelser og trakassering.

Før Kenyatta forlot Kenya, overlot han sine fullmakter til landets visepresident.

Nå er anklagene droppet.

SISTE NYTT

Siste nytt