Retten dropper sak mot egyptisk stjernekomiker

Den egyptiske komikeren og tv-stjernen må allikevel ikke stille for retten anklaget for fornærmelser mot president Morsi og Det muslimske brorskap.

Bassem Youssef

Satiriker Bassem Youssef er anklaget for å fornærme Egypts president Morsi og Det muslimske brorskap.

Foto: Amr Nabil / Ap

Det har en dommer i Kairo bestemt. Søksmålet mot Bassem Youssef og hans satireprogram «El-Bernameg» frafaller fordi saksøkeren ikke er involvert i saken, melder nyhetsbyrået AP.

Islamistiske advokater har den siste tiden overøst egyptiske domstoler med søksmål mot Youssef og andre samfunnsdebattanter for deres politiske og religiøse ytringer.

Harselerer med autoriteter

I det svært populære «El-Bernameg», eller «Programmet» på norsk, harselerer Youssef gladelig med Egypts nye makthavere og religiøse autoriteter. Derfor blir han sammenlignet med USAs Jon Stewart.

Da Youssef nylig ble arrestert brukte Stewart store deler av sitt Daily Show på å uttrykke støtte til den egyptiske komikeren og bekymring for demokratiets og ytringsfrihetens kår i et Egypt styrt av islamister.

Myndighetene har også truet med å stenge tv-kanalen CBC, som sender programmet, dersom «El-Bernameg»« ikke toner ned språket» og blir «mer familievennlig».

Les om Bassem Youssef og se innslaget med Jon Stewart her.

SISTE NYTT

Siste nytt