Drept ni-åring bisatt i Tucson

Hundrevis av mennesker møtte fram da det yngste offeret for skytingen i Tucson, ni år gamle Christina Taylor Green, ble bisatt torsdag.

Christina Green

Kisten med Christina Green legges inn i bilen etter bisettelsen i St. Elizabeth Ann Seton-kirken i Tucson, Arizona.

Foto: POOL / Reuters

Bisettelsen skjedde dagen etter at president Barack Obama gjorde Christina til kjernen i sin tale til nasjonen om attentatet som kostet henne og fem andre livet, og såret 14, blant dem kongressrepresentanten Gabrielle Giffords.

Mange av dem som var møtt fram, hadde tatt på seg englevinger for å hedre henne da den lille likkisten i stillhet ble båret inn i den katolske kirken der bisettelsen fant sted.

Begravelsesprosesjonen passerte under et enormt amerikansk flagg som ble reddet ut av ruinene av World Trade Center i New York 11. september 2001.

Flagget var sendt til Tucson av brannmenn i New York, siden Christina ble født den samme dagen som terrorister angrep tvillingtårnene for over ni år siden.

Den politisk interesserte niåringen, som møtte døden etter at hun var kommet sammen med en nabo for å hilse på sin kongressrepresentant, er blitt det tragiske ansiktet på attentatet sist helg.

SISTE NYTT

Siste nytt