NRK Meny
Normal

Drept i tyrkisk angrep

Tyrkiske krigsfly angrep i dag flere landsbyer inne i Nord-Irak. En kvinne skal være drept i angrepene, opplyser lokale tjenestemenn.

Tyrkisk angrep mot Nord-Irak

Tyrkia har også tidligere angrepet PKK-geriljaens posisjoner. Dette bildet viser et abgrep 30. oktober i år.

Foto: MUSTAFA OZER / AFP

Krigsflyene angrep den kurdiske PKK-geriljaens posisjoner på den andre siden av grensen i fjellene i Nord-Irak tidlig i dag, skriver det tyrkiske militæret i en pressemelding.

 - Hjem og skoler ødelagt

Luftangrepene mot ti landsbyer i Nord-Irak ble innledet klokken 2 natt til i dag og pågikk i flere timer, ifølge borgermestrene i Jarawa og Sankasar, to av landsbyene som ble rammet i militæroperasjonen.

Flere hjem og skoler ble ødelagt, sier de til nyhetsbyrået Reuters.

Også flere broer ble lagt i ruiner i angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.

- Familier flykter fra de angrepne landsbyene. Vi har sendt personell for å lete etter sårede, sier Jabbar Yawar, talsmann for den irakisk-kurdiske styrken.

For i tillegg til kvinnen som skal være drept i angrepet meldes det også om flere sårede.

- Gjemmer seg i grotter

- Landsbyboerne er redde og gjemmer seg i grotter i nærheten. De mistet alt de hadde, sier Abdullah Ibrahim, en lokal tjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Han innrømmer at det er kurdiske opprørsbaser i området, rundt 17 mil fra grensen til Tyrkia, men hevder disse var langt unna de landsbyene som ble angrepet.

Den tyrkiske hæren har gjennomført flere militære operasjoner i Nord-Irak de siste ukene mot PKK-geriljaen, som beskyldes for å bruke Nord-Irak som en base for angrep mot sikkerhetsstyrkene i Tyrkia. 100.000 tyrkiske soldater er samlet nær grensen.

Grønt lys til invasjon

Den tyrkiske regjeringen ga i november de væpnede styrkene tillatelse til å gå inn  Nord-Irak, til sterke internasjonale protester.

Særlig USA og Irak var bekymret for at en tyrkisk innmarsj i Nord-Irak kunne bidra til å destabilisere denne roligste av de irakiske provinsene.

PKK har kjempet mot tyrkiske styrker i fjellområdene sørøst i Tyrkia siden 1984, og titusenvis av mennesker har mistet livet i disse kampene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt