Kineser drept i angrep på fabrikk i Kamerun

Én kineser ble drept og 10 andre fryktes bortført da en kinesisk fabrikk i Kamerun ble angrepet natt til lørdag, opplyser politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Kidnappede jenter

276 jenter mellom 16 og 18 år er kidnappet av Boko Haram.

Foto: REUTERS TV / Reuters
Boko Haram-leder Abubakar Shekau

Boko Haram-leder Abubakar Shekau har sagt at han vil selge jentene som slaver

Foto: HO / Afp

Den ytterliggående islamistgruppen Boko Haram mistenkes å stå bak angrepet.

– Boko Haram gikk til angrep på en arbeidsleir. En kineser ble drept, og 10 kinesere er savnet. Vi tror de har blitt kidnappet, sier en politikilde til nyhetsbyrået AFP.

Guvernøren i provinsen Augustine Fonka Awa nord i Kamerun bekrefter angrepet på fabrikken, som ligger i Waza, knapt 20 kilometer fra den nigerianske grensen. Han ønsker ikke å gi ytterligere detaljer om angrepet.

Offisielle kinesiske kilder sier til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua at én person ble såret i angrepet som skjedde fredag kveld. Tilstanden til ti andre personer er ikke kjent.

Krisemøte

Angrepet skjer samtidig med at Nigeras president Goodluck Jonathan og flere afrikanske statsledere er i Paris for å diskutere krisen rundt Boko Haram.

Til stede på møtet er også Frankrikes president François Hollande, samt representanter fra EU og USA, for å koordinere samarbeidet mot islamistgruppen.

Hovedtemaet er hvordan landene kan øke og koordinere etterretningsinnsatsen for å finne de bortførte jentene og bekjempe Boko Haram.

Blant annet frykter Frankrike at den militante islamistorganisasjonen skal destabilisere nabolandet Niger, et land der Frankrike har viktige gruveinteresser.

Soldatene bortreist

Eksperter sier at Boko Haram utgjør en fare også for nabolandene til Nigeria, noe angrepet i Waza er et tydelig eksempel på.

– De var tungt bevæpnet, og kom på flere kjøretøyer, sier en talsmann for myndighetene i Waza til AFP.

Han forteller videre at leiren hvor kineserne bor, vanligvis er bevoktet av soldater fra eliteavdeling« Rapid Intervention Battalion».

I alt 200 opprørere skal ha deltatt i angrepet på byen Waza like før daggry, opplyser guvernøren i provinsen Augustine Fonka Awa.

– I disse dager er det færre soldater enn vanlig fordi mange har reist til Yaounde for å delta i en militærparade på nasjonaldagen 20. mai, sier han.

Islamistene angrep også en politistasjon og plyndret stasjonens våpenlager.

Boko Haram har tatt livet av flere tusen personer i Nigeria under opprøret de siste årene. Nylig bortførte gruppen over 200 skolejenter.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt