NRK Meny
Normal

Drapstrusler etter karikaturtegning

I Pakistan brøt det i kveld ut demonstrasjoner mot Sverige, avisen Nerikes Allehanda og Lars Vilks, som har framstilt Muhammed som en hund.

Muhammed-karikatur vekker raseri

Rasende demonstranter brenner en Reinfeldt-dokke.

Foto: Shakil Adil / AP

En islamistisk gruppe i Karachi brente ei dokke som skulle forestille statsminister Fredrik Reinfeldt, mens demonstranter i byen Lahore bar plakater med påskriften Ned med Sverige.

Både Iran og Pakistan har protestert mot trykkingen av Muhammed-tegningen. Også Den islamske konferanseorganisasjonen (OIC), som har 57 medlemsland, har protestert.

Statsminister Reinfeldt maner til gjensidig respekt mellom grupper med ulike livssyn. Sverige skal være et land der muslimer, kristne, de som tror på Gud og de som ikke tror på Gud, kan leve side om side, sier han.

- Du skal dø

Men det ble torsdag meldt at en svensk diplomat beklaget publiseringen av tegningen overfor pakistanske myndigheter, og også i Sverige har det vært demonstrasjoner.

300 muslimer fra Örebro demonstrerte fredag utenfor kontorene til avisen som nylig trykket karikaturtegning, og Lars Vilks selv blir drapstruet.

- Det har kommet mange trusler. Det dreier seg om atskillige drapstrusler på telefon, via e-post og som kommentarer på bloggen min, sier Vilks til TV 4 Nyheterna.De fleste truslene er kommet det siste døgnet, og Vilks planlegger å gå til politianmeldelse.

I går var det en kvinne som snakket til telefonsvareren min. Hun sa: Du skal snart dø, forteller Vilks, som likevel ikke angrer på at han lagde tegningen.

Jeg er ikke spesielt redd, men det er klart at man titter litt ekstra ut gjennom vinduene, svarer kunstneren på spørsmål om hvordan det føles å bli truet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt