NRK Meny
Normal

Drapstiltalt nordmann må vente et halvt år på cella

En 50 år gammel nordmann, som er siktet for forsettlig drap i Thailand, avviser alle anklager.

Nordmann pågrepet

Den norske 50-åringen som sitter fengslet for forsettelig drap i Thailand, nekter på alle tiltalepunkter.

Foto: The Phuket News

50-åringen ble pågrepet på sin bopel i Thailand i februar i år, og risikerer en maksstraff på livstid i fengsel. Han sitter fengslet på Phuket, siktet for å ha drept sin ekssamboer Rungnapa Rachsombat, som forsvant i 2009, 30 år gammel.

Det skal være funnet levninger fra et menneske i villaen til nordmannen på feriestedet Kata. DNA-analyser viser at levningene tilhører hans ekssamboer, melder Phuket Gazette.

Tilbakeviste DNA-bevis

Men på rettens første dag mandag avviste nordmannen alle tiltalepunkter mot ham. Ifølge nettstedet Phuketwan nekter hans forsvarere å godta disse DNA-bevisene, noe som skal ha gjort aktoratet svært overrasket.

Nordmannen skal først ha benektet ethvert kjennskap til saken, men har senere innrømmet at han ved et uhell dyttet den døde inn i en vegg under en krangel.

Opp for retten i februar

Høringen skal fortsette i slutten av oktober i Surat Thani, hvor den første obduksjonen av levningene ble gjennomført. Nordmannen skal selv ikke møte i retten igjen før i februar, melder thailandsk media.

De etterlatte etter den døde har bedt om 12 millioner baht (2,3 millioner norske kroner) i erstatning fra nordmannen for å sikre fremtiden til hennes to små barn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt