Drapstall i Libanon passerer 200

Israelske angrep mot Libanon har fortsatt gjennom dagen med uforminsket styrke. Tallet på drepte libanesere passerte i dag 200. FNs Jan Egeland frykter en humanitær krise.

Libanon-angrep
Foto: G.Tomasevic / Scanpix/Reuters

I hele dag har israelske styrker angrepet mål i Sør-Libanon. Ved 18-tiden ble det meldt at angrepene mot Beiruts sørlige forsteder hadde startet igjen.

Israelske fly og kamphelikoptere har skutt mot mål langs hele kysten av Libanon i dag.

43 libanesere er meldt drept bare i dag. Til sammen er over 200 mennesker drept i Libanon siden angrepene startet onsdag. Mer enn 500 er såret.

12 sivile på flukt fra Sør-Libanon ble drept da en bro ble ødelagt. De 12 satt i to biler som begge ble truffet av en israelsk rakett. Minst sju mennesker ble såret i det samme angrepet.

Hele familier borte

I ruinene av en boligblokk i havnebyen Tyr i Nord-Libanon, som ble bombet av israelske fly i går, ble det funnet ni drepte i ettermiddag. De tilhørte samme famlie, seks av dem var barn. I går ble 16 mennesker funnet i ruinene av et annet hus i Tyr.

 

En drept libaneser fraktes bort i Libanon
Foto: A.Hajj / Scanpix/Reuters

 

Tre israelske stridsvogner kjørte på ettidspunkt noen hundre meter over grensen til Libanon i ettermiddag. Ifølge den israelske hæren angrep stridsvognene Hizbollah-stillinger.

Libanesisk TV viste brennende deler som falt ned over Beirut, og sa at et israelsk fly hadde blitt skutt ned.

Israelerne sier i kveld at det dreier seg om en iransk-bygget langdistanserakett som tok fyr og skjøt seg selv ut da Israel bombet et våpendepot som skal ha tilhørt Hizbollah.

Frykter humanitær krise

FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland sier han frykter en humanitær krise i Libanon. Vannforsyninger, kloakksystem, kraftverk og helsestasjoner er ødelagt av bombingen.

En israelsk høytstående offiser sa til den israelske hærens radio at Israel vil etablere en 1 km lang sone i Sør-Libanon langs grensen til Israel for å hindre Hizbollah å skyte raketter mot Israels område.

24 israelere er drept i rakettangrep fra Sør-Libanon siden onsdag.

 

SISTE NYTT

Siste nytt