Drapsiktet likevel ikke løslatt

29-åringen som er siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan blir likevel ikke løslatt. Det bestemte Borgating lagmannsrett fredag. Han ble opprinnelig løslat i Oslo tingrett.

Tre norsk-pakistanere er siktet for trippeldrap i Pakistan

FENGSLET: Et norsk-pakistansk ektepar er varetektsfengslet i to uker. De er begge siktet for medvirkning til overlagt drap begått i Gujrat i Pakistan.

Foto: Simon Solheim / NRK (MMS)

Drapshuset i Gujrat, Pakistan

MULIG ÅSTED: To av de tre døde skal angivelig ha blitt skutt inne i dette huset i Gujrat, Pakistan.

Foto: Iram Ansari / NRK
Tor Kjærvik

FORSVARER: Tor Kjærvik bistår den siktede 29-åringen som ble løslatt i Oslo tingrett. Politiet anket kjennelsen.

Foto: Georgsen, Tone / NTB scanpix
Johnny Veum

MORS ADVOKAT: Johnny Veum og den siktede kvinnen vil ikke anke kjennelsen om fengsling i to uker i full isolasjon.

Foto: NRK
Bendik Falch-Koslung

ANKER: 64-åringen vil anke kjennelsen om fengsling og forsvares av advokat Bendik Falch-Koslung.

Foto: Stabell & Co

29-åringen som er siktet for medvirkning til trippeldrap i Pakistan blir likevel varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. Han er også ilagt brev-, besøks- og medieforbud. Tidligere denne uken ble han løslatt av Oslo tingrett, under tvil.

Påtalemyndigheten anket kjennelsen og begjærte oppsettende virkning, som betyr at han måtte sitte varetektsfengslet inntil ankesaken var avgjort.

I kjennelsen fra lagmannsretten fremheves det at 29-åringen er siktet for et svært alvorlig forhold, at han har drapstruet sin søster, noe han selv har forklart, og at det er betydelig fare for bevisforspillelse.

Fredag gjorde altså Borgating om avgjørelsen fra Oslo tingrett.

– Det er skuffende for klienten og vi tar det til etterretning, sier forsvarer Tor Kjærvik til NRK.no.

De vil ikke forsøke å anke kjennelsen videre.

NRK.no har forsøkt å få en kommentar fra Grete Lien Metlid, men hun har ikke svart på noen av våre henvendelser fredag formiddag. Hun er fungerende leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Både 29-åringen og foreldrene han blir sittende fengslet til 4. juni.

Drapssiktet løslatt

Tirsdag kunne NRK presentere nyheten om at tre norske statsborgere er siktet i en trippeldrapssak i Pakistan. De skal angivelig ha medvirket til overlagt drap. Samme dag som NRK kom med avsløringen ble alle tre stilt for fengsling i Oslo tingrett.

To av dem, et ektepar på 64 og 51 år, ble varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. Deres 29-årige sønn ble løslatt, men politiet anket så han forble varetektsfengslet til ankesaken var avgjort.

Les også: – Trippeldrapet var bestilt

Les også: Politiet jakter norskpakistaner

Les også: Siktet for trippeldrap

Les også: Frykter drapsmennene aldri blir tatt

Ekteparet ble også ilagt brev-, besøks- og medieforbud under varetektsfengslingen. NRK fikk torsdag kveld bekreftet at 64-åringen vil anke kjennelsen fra Oslo tingrett.

– Min klient mener han er uskyldig i forholdene han er siktet for. Han stiller seg helt uforstående til saken og vi kommer til å anke kjennelsen om fengsling, sier 64-åringens forsvarer Bendik Falch-Koslung til NRK.no.

Trolig kommer ankesaken opp i Borgating lagmannsrett en av dagene i neste uke.

– Politiet usikre

Den siktede mannens kone aksepterer fengslingen og vil ikke anke avgjørelsen. Hennes forsvarer Johnny Veum mener også at politiet slettes ikke er sikre i hennes rolle i saken.

– Min klient stiller seg uforstående til den alvorlige siktelsen, men kommer ikke til å anke. Hun ønsker at politiet skal få ro under etterforskningen. I tillegg mener vi at politiet egentlig er usikre i saken når de bare velger å ha henne fengslet i to uker i en alvorlig sak, som gjelder beskyldninger om medvirkning til tre overlagte drap.

NRK kjenner til at det fengslede ekteparet er preget av å være i politiets varetekt. De er bekymret for at flere familiemedlemmer sitter fengslet og sakens alvorlighetsgrad. De skal også være svært bekymret for deres fengslede sønn sin kone. Hun sitter nå hjemme med to barn.

Legesjekk

NRK er også blitt opplyst om at 64-åringen er bekymret for sin helsetilstand. Han har fått operert inne pacemaker og skulle egentlig vært til oppfølgingssjekk på Ahus samme dag som han ble varetektsfengslet. I kjennelsen fra tingretten ble det presisert at mannen skulle få nødvendig helseoppfølging.

Fra informert hold er NRK blitt opplyst om at den siktede mannen har fått ny time på Ahus den 28. mai. Fra politihold blir NRK fortalt at 64-åringen må søke om tillatelse til å dra til denne timen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt