NRK Meny
Normal

Drapssiktet ektemann for retten i Manchester

LONDON (NRK): Den 48 år gamle norske ektemannen til den drepte russisk-norske pianisten Natalia Strelchenko møter i dag i retten. Han er siktet for å ha drept sin kone, og også for drapsforsøk på kvinnens 14 år gamle sønn.

Natalia Strelchenko

Ektemannen til russisk-norske Natalia Strelchenko møter i dag i retten, siktet for ha drept henne natt til søndag.

Foto: Pressefoto.

Ektemannen til den drepte pianisten har vært i politiets varetekt siden han ble pågrepet i helgen. Naboer til familien kontaktet politiet og ambulanse, etter at Natalia Strelchenko (som den senere tid har brukt etternavnet Strelle) skal ha ropt om hjelp.

Store skader

I følge Manchester politiet ble de oppringt kvart på to natt til søndag (norsk tid) og fant henne da hjemme med store hode- og nakkeskader. Ambulansepersonell forsøkte å hjelpe på stedet, men livet sto ikke til å redde. Obduksjonen viser at hun døde av skadene hun ble påført.

Da politiet i går kveld offentliggjorde siktelsen mot 48-åringen som er fra Vest-Oppland, ble det også klart at han var siktet for drapsforsøk på et barn under 17 år. Flere medier har senere meldt at dette er Strelchenkos sønn.

Den 48 år gamle ektemannen er ifølge VG tidligere dømt for vold mot sin kone. Ifølge avisen sonet han så sent som i fjor en 90-dagers fengselsstraff for vold. Han erkjente seg da skyldig på alle punkter.

Natalia Strelchenko

Natalia Strelchenko var en internasjonalt anerkjent musiker, og drev et musikkakademi i Manchester sammen med den nå drapssiktede ektemannen.

Foto: NRK

Drev musikkakademi sammen

Paret drev sammen Menestrelles International Chamber Music Academy, hvor hun var leder, og ektemannen var koordinator. Akademiet jobbet med å sette i gang samarbeid mellom etablerte musikere og nye talenter.

Strelchenko har spilt flere konserter i Europa i år, den siste konserten var 3. august. Etter planen skulle hun spilt med Minsk kammerorkester i Oslo i midten av oktober. Flere britiske aviser har hentet frem tidligere anmeldelser hvor hun hylles for sitt talent.

Russiskfødte Strelchenko startet pianokarrieren som 12 åring sammen med St Petersburg Symfoniorkester, og har opptrådt både på Carnegie Hall i New York og Wigmore Hall i London.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt