NRK Meny
Normal

Drapssiktet 16-åring i New Mexico skal ha planlagt skoleangrep

Tenåringen som er siktet for å ha drept to og såret fire personer i et bibliotek i New Mexico på tirsdag, skal i lang tid ha planlagt å avfyre skudd på en skole.

Ordfører

MINNES DE DØDE: Byens ordfører, David Lansford, leder en sermoni til minne om ofrene etter skytingen på et bibliotek i byen Clovis tirsdag.

Foto: Adolphe Pierre-louis / AP

16-åringen fortalte politiet at han ikke visste hvorfor han valgte det offentlige biblioteket i Clovis og kjente ingen som var der da han begynte å skyte.

Han hadde i lengre tid planlagt å angripe skolen han går på i Clovis, og var «sint på alle siden han ble utvist fra skolen i fjor». 16-åringen tok to pistoler fra farens pengeskap og skjøt tilfeldig rundt seg på biblioteket, fremgår det av rettsdokumenter.

Bakgrunn: To drept og fire skadd i bibliotek i New Mexico

Guttens far skal ha ringt politiet for å anmelde at våpnene var forsvunnet og at sønnen ikke var hjemme mandag, men skytingen hadde da allerede funnet sted.

Skyting i New Mexico

SKYTING: En skadet kvinne bæres inn i en sykebil etter å ha bli skutt på et bibliotek i småbyen Clovis i delstaten New Mexico på tirsdag.

Foto: Tony Bullocks / AP

– Hadde problemer

En prest som kjenner den siktede sier tenåringen hadde problemer, men at det virket som han var i ferd med å få orden på livet sitt. Han sa videre at 16-åringen var suspendert fra skolen i to dager for å ha forsvart seg mot en annen elev da skyteepisoden fant sted.

Tenåringen er siktet for en rekke forhold, men den mest alvorlige siktelsen er overlagt drap. I New Mexico blir personer under 18 år vanligvis behandlet som mindreårige, men i spesielt voldelige tilfeller kan det også bli tatt ut tiltale mot dem som er over 15 år.

Påtalemyndigheten sier de i dette tilfellet vil anbefale at den siktede blir behandlet som en voksen i rettsapparatet.

Clovis har om lag 40.000 innbyggere og ligger rundt 30 mil øst for Albuquerque og nær Cannon Air Force Base.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt