NRK Meny
Normal

Drapsmann plantet bomber rundt huset

Christopher B. Speight (39) skal ha plantet en rekke sprengladninger rundt om på eiendommen i Appomattox i Virginia der han drepte åtte personer tirsdag.

Christopher Speight overga seg til politiet etter at han drepte 8 i Virginia

Christopher B. Speight (39) blir ført bort av politiet etter at han overga seg onsdag. Speight er siktet for å ha drept åtte personer.

Foto: Steve Helber / Scanpix/AP

Ifølge talsmann for Direktoratet for alkohol, tobakk, skytevåpen og sprengstoff (ATF), Mike Campbell, fortalte Speight selv at han hadde plassert ut sprengladninger rundt om på eiendommen.

Ifølge nyhetsbyrået AP hadde politiet detonert sju sprengladninger onsdag ettermiddag. Arbeidet er ventet å fortsette torsdag morgen.

Ofrene identifisert

Politiet satte i gang en omfattende jakt på Speight tirsdag etter at en alvorlig skadet mann ble funnet i veikanten like ved huset hans i Appomattox i den amerikanske delstaten Virginia.

Inne i huset ble sju personer funnet døde. Den skadede mannen som varslet politiet ble fraktet til sykehus, men døde senere av skadene.

Onsdag kveld ble tre av ofrene identifisert som Speights søster Lauralee Sipe (38), hennes ektemann Dwayne Sipe (38), deres sønn Joshua Sipe (4).

De øvrige ofrene ble identifisert som Morgan Dobyns (15), Karen Quarles (43), Jonathan Quarles (43), Emily Quarles (15) og Ronald Scruggs (16).

Over 100 politifolk deltok i letingen etter Speight. Han overga seg til politiet i morgentimene onsdag, lokal tid. Han hadde ingen våpen da han ble pågrepet, men hadde på seg en skuddsikker vest.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2010_1_20_7_17_13_1123.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SE VIDEO: Politiet om skytingen i Virginia.

Bodde sammen med søsteren

Nabo Monte W. Mays forteller til AP at like før moren døde av kreft overdro hun huset til Speight og søsteren i 2006. Speight bodde i huset sammen med søsteren og hennes familie.

Ifølge avisen Richmond Times-Dispatch flyttet søsteren og familien inn til Speight i fjor vår. Planen var at de skulle bygge et nytt hus på eiendommen til 39-åringen, og Speight hadde allerede ryddet et område for å gjøre plass til huset.

David Anderson, som er medeier i dagligvarebutikken Sunshine Market i Lynchburg, der Speight av og til jobbet som sikkerhetsvakt, sier til AP at 39-åringen var redd for at søsteren og svigerbroren ville be ham om å flytte ut.

– Chris følte at de forsøkte å kaste ham ut av huset, men det var også hans hus, sier Anderson.

Speight er ugift og har ingen barn.

Ifølge Anderson skal Speight ha eid opp mot 40 våpen.

Christopher Speight drepte åtte personer i Appomattox i Virginia

Christopher Speight fortalte politiet at han hadde plantet sprengladninger rundt om på eiendommen. Politiet detonerte onsdat sju sprengladninger.

Foto: Steve Helber / Scanpix/AP

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt