Drapsetterforskning av leger

Leger på en italiensk helseklinikk er mistenkt for å ha utført unødvendige operasjoner for å tjene penger, noe som kan ha ført til flere dødsfall.

Politiet i Milano har arrestert 14 personer mistenkt for drap eller svindel.

Nesten alle er leger som er knyttet til den private klinikken Instituto Clinico Santa Rita, som ligger i et middel-klassestrøk i Milano.

To leger er fengslet mistenkt for drap.

De anklages blant annet for ikke å ha tatt hensyn til den økte faren som høy alder og dårlig helse medfører under operasjoner, og for å ha utført mer omfattende operasjoner enn det som var nødvendig.

Politiet mener at en 92 år gammel kvinne døde etter å ha gjenomgått to unødvendige kreftoperasjoner, og at flere kvinnelige pasienter fikk fjernet bryst med bare godartede svulster.

Omfattende svindel

12 andre, inkludert flere leger og klinikkens direktør, er satt i husarrest, mistenkt blant annet for å ha forfalsket pasientenes journaler og svindlet forsikringsselskapene for rundt 20 millioner kroner over en toårsperiode.

På nettsiden sin sier klinikken at den ikke er kjent med de forholdene som den blir anklaget for.

Skandaleklinikken ble avslørt etter telefonavlytting.

SISTE NYTT

Siste nytt

Derfor er det bråk i Jerusalem

Flere hundre palestinere er skadet de siste dagene etter at israelsk politi stormet Al Aqsa-moskeen i Jerusalem. Situasjonen i den hellige byen kan komme ut av kontroll, ifølge eksperter. Hva er det som egentlig skjer?