NRK Meny
Normal

Inviterte til hagefest i Det hvite hus - døtrene måtte på skolen

WASHINGTON (NRK): USAs president Barack Obama inviterte 30.000 gjester til påskeaktiviteter i hagen i Det hvite hus. Men hans egne døtre måtte ha vanlig skoledag.

USAs president Barack Obama inviterte til påskeleker i hagen i Det hvite hus. Lekene ble arrangert for 136. gang.

LEK OG MORO: Presidentekteparet Michelle (t.v.) og Barack Obama inviterte til påskeleker mandag. 30.000 deltok i eggrulling og andre aktiviteter i hagen i Det hvite hus.

Mandag tok president Obama noen timer pause fra storpolitikk for å ønske god påske.

USAs president Barack Obama la Russland, Ukraina og Vladimir Putin være igjen på kontoret og slo et slag for påsken mandag. 30.000 personer slapp inn i hagen i Det hvite hus for å være med på lek og moro.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Døtrene på skolen

– God påske alle sammen, jeg håper alle har det bra, sa presidenten da han hilste på de mange fremmøtte.

Det er 136. gang påskelekene blir arrangert. Til og med hundene Bo og Sunny fikk være med, men døtrene Malia og Sasha måtte ha vanlig skoledag ...

I hagen til presidenten var rulling av påskeegg høydepunktet. Dette er for øvrig en tradisjon som startet allerede i 1814, men den gangen var det utenfor kongressen. Senere er aktiviteten flyttet til Det hvite hus.

Påskelekene er det største offentlige arrangementet i Det hvite hus. Noen av gjestene har også vunnet billetter i et lotteri. De får tilbringe deler av dagen med presidentfamilien.

Barack Obama og en av påskegjestene i Det hvite hus

UFORGLEMMELIG: Obama lekte og hadde det gøy sammen med flere av barna under påskelekene. Denne gutten har sikret seg et minne for livet.

Foto: SAUL LOEB / Afp

Matlaging og basketball

Det var tydelig at presidenten kosten seg under påskelekene sammen med de mange fremmøtte barna. Han var blant annet start- og måldommer under eggrullingen.

Flere av de fremmøtte sikret seg minner for livet i form av bilder med Obama. Presidenten leste også eventyr for barna, men var også med på en rekke andre aktiviteter som matlaging og basketball. Konserter stod også på planen.

Aktivitetene er en del av førstedame Michelle Obamas fokus på sunn livsstil for unge.

Hvem som var årets påskehare er foreløpig ukjent, men som regel er det en av presidentens nære medarbeidere som får oppdraget.

President Barack Obama leser eventyr med innlevelse

INNLEVELSE: Obama leste også eventyr for de fremmøtte barna, og det var ingen tvil om at han også tok denne oppgaven seriøst.

Foto: SAUL LOEB / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt