Donald Trump lover å legge egne forretninger til side

Påtroppende president Donald Trump annonserte onsdag at han kommer til å forlate egne selskaper for å fokusere på jobben med å lede landet.

Trump Supreme Court Donald Trump

BRYR SEG IKKE OM PENGER: Donald Trump sier at han ikke bryr seg om pengene og trekker seg fra forretningene sine.

Foto: Evan Vucci / Ap

– Jeg kommer til å forlate min fantastiske forretningsvirksomhet totalt, for å fokusere fullt på å lede landet for å gjøre det «great again», skriver Trump på Twitter.

Trump vil den 15. desember holde en pressekonferanse med sine barn for å forklare valget.

– Selv om loven ikke tvinger meg til å gjøre dette, føler jeg at det er visuelt veldig viktig, som president, å ikke på noen som helst måte å ha en interessekonflikt med mine varierte selskaper, skriver den påtroppende presidenten.

Trump informerer om at de juridiske kontraktene skrives nå, som vil ta han fullstendig ut av forretningene.

– Presidentskapet er en mye viktigere oppgave, skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

Mye støy

Det har vært mye støy rundt interessekonflikten til milliardæren fra Manhattan. I et sju siders brev til House Oversight and Government Reform Committee, som tilsvarer Kontroll- og konstitusjonskomiteen, ber 17 demokratiske kongressmenn om en gjennomgang av Trumps mulige interessekonflikter.

Selv har Trump selv bedyret at han ikke lenger bryr seg om forretningen og skulle trekke seg ut før han tiltrer som president.

– Firmaet mitt er så uviktig for meg i forhold til hva jeg gjør, fordi jeg trenger ikke penger, jeg trenger ingenting. Det eneste som betyr noe er å styre landet vårt, har Trump tidligere sagt til New York Times.

Den nyvalgte presidenten har tjent seg rik gjennom blant annet investeringer i eiendom, hoteller og kasinoer. Etter alt å dømme er det arvingene hans som kommer til å overta virksomheten når Trump flytter inn i Det hvite hus i januar.

Mnuchin finansminister

Steve Mnuchin bekreftet selv på CNBC-programmet «Squawk Box» at han blir Donald Trumps finansminister.

– Jeg gjør dette fordi jeg har tro på Trump, sa Mnuchin på programmet.

53-åringen begynte karrieren sin hos Goldman Sachs, før han opprettet sitt eget hedgefond, flyttet til vestkysten og opprettet et produksjonsselskap som blant annet står bak filmsuksesser som X-Men og Avatar.

Milliardæren er en sterk motstander av helsereformen Obamacare, og skal gjennomføre Trumps lovede skattekutt.

SISTE NYTT

Siste nytt