NRK Meny
Normal

Dømt til ti års fengsel for baby-kidnapping

Den tre dager gamle jenta forsvant fra sykehuset. Etter 17 år ble hun funnet igjen av familien, men hun valgte å bli der hun hadde vokst opp. Nå er en kvinne dømt for å ha bortført henne.

Celeste Nurse

Den biologiske moren til Zephany, Celeste Nurse, brøt ut i gråt da dommen ble kjent. I dag har hun ikke kontakt med datteren sin.

Foto: STRINGER / Reuters

For 19 år siden fikk ekteparet Celeste og Morne Nurse ei lita jente, men foreldrelykken med det vesle barnet ble kortvarig. Da lille Zephany var tre dager gammel forsvant hun fra sykehuset i Cape Town.

I dag er en kvinne dømt til ti års fengsel for å ha kidnappet henne, melder BBC.

Feiret bursdagen hennes hvert år

Ekteparet Nurse ga aldri opp håpet om å finne datteren igjen. Hvert år feiret de og de etter hvert tre andre barna deres, fødselsdagen til Zephany.

De visste ikke at hun vokste opp som enebarn hos et par ikke langt unna.

Og da søsteren Cassidy ble 13 år gammel og begynte på en annen skole møttes de to. Flere av medelevene påpekte at jentene var veldig like. Da Morne Nurse fikk se de to jentene sammen, kontaktet han politiet og en DNA-prøve bekreftet at de var søstre.

Zephany ante ikke at hun ikke hadde vokst opp hos sine biologiske foreldre. Rettssaken som fulgte vakte stor oppmerksomhet og fikk stor dekning i sørafrikanske medier.

Zephany kidnapping

Den biologiske faren til Zephany, Morne Nurse, utenfor rettssalen. Støttespillere har T-skjorter med barnebilde av den vesle jenta.

Foto: RODGER BOSCH / Afp

Hevder hun adopterte babyen

Mens noen medier skriver at kvinnen som nå er dømt, hadde en spontanabort som hun skjulte for mannen sin, skriver andre at hun bare hadde latt som hun var gravid. Selv forklarer hun at hun hadde kontakt med en kvinne som kunne hjelpe henne med å få adoptert et barn og at det var denne kvinnen som ga henne lille Zephany.

– Ingen tror meg, men jeg er også et offer, sa hun til BBC. Hun hevder hun har skrevet under på adopsjonspapirer, men sier at de er blitt borte.

Dommeren i saken har forbudt media å bruke navnet på denne familien for å beskytte Zephanys identitet.

Ingen kontakt med foreldrene

Zephany har ikke fått ha kontakt med kvinnen hun vokste opp hos etter at hun ble tiltalt for kidnapping.

Hun møtte sin biologiske familie, men har ikke ønsket å holde kontakt med dem.

Folk i hennes omgangskrets sier at hun ikke lenger vet hvem hun er og at hun heller vil bli i den lille familien hun vokste opp i, enn hos sin biologiske familie.

I dag er ekteparet Nurse skilt.

– Og jeg har ingen kontakt med datteren min, det gjør vondt, sa far Morne Nurse.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt