Dømt til livstid

Steve Wright er dømt til fengsel på livstid for å ha drept fem prostituerte kvinner.

Steve Wright
Foto: SUFFOLK POLICE / AFP

Dei fem drapsoffera frå prostitusjonsmiljøet i Ipswich.

De fem drapsofrene fra prostitusjonsmiljøet i Ipswich.

Foto: SUFFOLK POLICE / AFP

Den 49 år gamle engelskmannen er dømt for å ha kvalt og drept fem prostituerte kvinner i Ipswich i løpet av elleve dager i 2006.

Wright ble funnet skyldig i går, og ble i dag dømt til livstid uten mulighet for prøveløslatelse.

Les: Skyldig i drap på prostituerte

- Det er rett at du skal leve resten av livet ditt i fengsel. Dette var målrettede mord, sa dommer Peter Gross da dommen ble lest opp i Ipswich Crown Court i dag.

Juryen brukte under åtte timer på å dømme Wright til lovens strengeste straff.

- Narkotika og prostitusjon utgjorde en risiko for kvinnene, men ingen av delene tok livet av dem. Det gjorde du, sa dommer Gross.

Storstilt jakt

Drapene i Ipswich
Foto: Scanpix

Drapene fikk stor oppmerksomhet både i Storbritannia og i utlandet og førte til en av de største forbryterjaktene i Storbritannia noen sinne. På det meste skal over 500 etterforskere ha jobbet med saken.

Wright skal ha gjennomført drapene på kvelds- og nattestid mens samboeren hans jobbet nattskift, og aktoratet sa han systematisk valgte ut og myrdet kvinnene.

Wright, som har tre barn og to tidligere koner, nektet for å stå bak drapene, men innrømmet å ha hatt sex med fire av ofrene.

Etterforskere skal nå undersøke om Wright har vært involvert i andre uløste drapssaker i nærheten av Ipswich, melder Sky News.

SISTE NYTT

Siste nytt