NRK Meny
Normal

Tilstod bildrap på Youtube – dømt til 6 1/2 år fengsel

Den tredje september i år tilstod Matthew Cordle på Youtube at han hadde fyllekjørt og drept 61 år gamle Vincent Canzani. I dag ble han dømt til seks og ett halvt år i fengsel.

Matthew Cordle ble dømt til 6 og ett halvt år for bildrap.

Matthew Cordle ble i dag dømt for bildrapet han innrømmet på Youtube.

Foto: Tony Dejak / Ap

Videoen «I killed a man», som har fått stor oppmerksomhet i USA, er sett av over 2 millioner siden den ble publisert den 3. september i år.

I den veldig spesielle videoen retter den 22 år gamle angrende synderen fokuset på et veldig stort problem i USA. Fyllekjøring.

– Skuffet, kvalm og knust

Cordle sa seg skyldig i drap og for å ha kjørt bil i påvirket tilstand da rettssaken startet for en måned siden, og risikerte maksimal fengselsstraff på åtte og ett halvt år.

– Jeg ble skuffet, kvalm og knust da jeg hørte om hva min sønn hadde gjort, fortalte Dave Cordle retten, før han la til at han håpet at han en gang i fremtiden kunne tilgi sin sønn, ifølge New York Daily News.

Den 22 år gamle mannen fortalte retten at han ikke husker noe fra natten den 22. juni på grunn av hukommelsestap som følge av store mengder alkohol, og at han heller ikke husker drapet på den 61 år gamle Vincent Canzani.

– Det skulle ha vært meg

I tilståelses-videoen lover 22-åringene at han skal ta ansvar for sine handlinger, og beklager overfor Canzanis familie. Han lovet også å jobbe for at andre ikke havner i den samme situasjonen som han selv.

Han ble arrestert bare noen dager etter videoen var publisert, og tiltalt for bildrapet like ved Columbus i Ohio.


Canzanis tidligere kone, Cheryl Oats, har tidligere uttrykt at hun tror på Cordles beklagelse.

– Han fortalte at det hele var en stor tabbe, og man må respektere han for det, sier hun til CNN.

Aktor la ned påstand om maksimalstraff og argumenterte med av Cordle ikke sa ordene «I’m sorry» i den nesten fire minutter lange videoen. Men retten valgte å gi 22-åringen to år mindre enn aktors påstand.

– Det er ingen rettferdig dom for det jeg har gjort. Det skulle vært meg den natten, og ikke en uskyldig mann, var Cordles siste ord til retten før den ble hevet, ifølge NPR.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt