Dømt til 30 år i fengsel - forsøkte å sprenge sentralbanken i New York

En mann fra Bangladesh ble dømt til 30 år i fengsel for å ha prøvd å detonere en bilbombe utenfor Federal Reserve Bank på nedre Manhattan i oktober 2012.

Nafis New York

Rettstegning fra siktelsesmøtet til Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis i oktober 2012.

Foto: STRINGER / Reuters

22 år gamle Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis er dømt for forsøk på å bruke masseødeleggelsesvåpen, etter at han forsøkte å sprenge bygningen som huser Federal Reserve Bank of New York i lufta, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Jeg skammer meg. Jeg gjorde en forferdelig ting, sier Nafis som tilsto under rettsaken.

Han hevder han har forkastet radikal islam og ber befolkningen i New York om unnskyldning for sine handlinger.

Lurt i felle av FBI

17. oktober 2012 parkerte Nafis en varebil full av det han trodde var sprengstoff utenfor Federal Reserve Bank på nedre Manhattan i New York .

Deretter gikk han til Millennium Hotel, ikke langt fra World Trade Center, der han prøvde å sprenge bomben på 450 kilo ved hjelp av en mobiltelefon.

Det han ikke visste var at mannen han hadde fått «sprengstoffet» fra, var en FBI-agent. Bomben var ufarliggjort og Nafis ble raskt arrestert.

FBI mener han kom til USA i januar 2012 for å utføre et terrorangrep. Han havnet på FBIs radar, etter at han skal ha skrevet en rekke innlegg på nettet om Jihad, eller «hellig krig».

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Federal Reserve New York

Federal Reserve Building på Manhattan i New York.

Foto: Frank Franklin II / Ap

Ville ødelegge Amerika

Bevismaterialet mot Nafis i retten skal blant annet ha bestått av et videoopptak av Nafis der han sier «Vi skal ikke stoppe før vi seirer eller blir martyrer».

Opptaket skal være gjort like før han prøvde å detonere den falske bomben.

Han skal også ha sagt at han ville «ødelegge Amerika», og mente at et angrep på den amerikanske økonomien var veien å gå.

SISTE NYTT

Siste nytt

Russland vil svare med nye raketter hvis Ukraina får Natos angrepsvåpen

Russland vil svare med å utplassere sine mest moderne raketter hvis Nato bygger opp angrepsvåpen i Ukraina. Det sier den russiske presidenten Vladimir Putin.