NRK Meny
Normal

Svensk 23-åring dømt for å mishandlet 78-åring til døde

I Sverige er en 23 år gammel mann dømt til fengsel i ett år og ti måneder for å ha mishandlet en 78 år gammel kvinne slik at hun døde.

Parkeringsplass Landskrona

På denne parkingsplassen ble kvinnen mishandlet til døde.

Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX / SVT

Lunds tingrett slo fredag fast at 23-åringen forvoldte 78-åringens død da han angrep henne med et knyttneveslag mot hodet, skriver NTB.

Voldsepisoden skjedde 29 mars i år da kvinnen og hennes mann skulle parkere utenfor et kjøpesenter i Landskrona.

Anker dommen

23-åringen hevdet i retten at han forsvarte seg mot 78-årings ektemann, og at han aldri så 78-åringen, skriver Aftonbladet.se.

23-årings advokat, Leif Silbersky , sier de vil anke dommen.

– Jeg vet ikke om min klinent er uskyldig, men han KAN være uskyldig. Skal han dømmes, så skal det ikke være for grov mishandling, sier forsvareren.

Les også: Fant bilen til mishandlingsmistenkt

Blødninger i hjernen

Den unge mannen skal ha blitt så irritert over at det eldre paret tutet på ham, at han gikk bort til bilen deres og først slo den 71 år gamle mannen.

Da kona hans prøvde å gripe inn, fikk hun også et slag og falt over ende på asfalten. Kvinnen slo hodet kraftig, noe som førte til blødninger i hjernen. To dager senere døde hun på sykehuset.

23-åringen ble også dømt for å ha mishandlet den 71 år gamle mannen. Han må betale 62.000 svenske kroner i erstatning til enkemannen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt