NRK Meny
Normal

Dom om toppløsbilder i morgen

En fransk dommer skal i morgen avgjøre om den skal forby publisering av de omstridte toppløs-bildene av britiske hertuginne Kate.

Prins William og hertuginne Kate

Prins William og hans kone Kate vinket og smilte til de fremmøtte på Salomonøyene mandag, mens deres advokat sto i en rettslig høring i Frankrike og forsøkte å forby videre publisering av toppløsbildene av Kate.

Foto: Rick Rycroft / Ap

I dag overleverte William og Kates advokater en anmeldelse til fransk påtalemyndighet av det franske ukebladet Closer, som fredag var først ute med å publisere bildene av den 30 år gamle hertuginnen.

Paret forsøker også å få et rettslig hinder for at bildene, som er tatt med en kraftig telelinse på en kilometers avstand, kan selges videre.

– Et svært intimt øyeblikk

William og Kates franske advokat Aurelien Hamelle

William og Kates franske advokat Aurelien Hamelle sa i rettshøringen at bildene ikke hører hjemme i offentligheten.

Foto: JACKY NAEGELEN / Reuters

I den rettslige høringen i dag sa det kongelige parets advokat, Aurelien Hamelle, at bildene er tatt i et svært intimt øyeblikk og ikke hører hjemme i offentligheten.

Bildene viser Kate som soler seg toppløs ved det franske slottet til dronning Elizabeths nevø. De vakte svært sterke reaksjoner i det britiske kongehuset.

«Deres kongelige høyheter er fryktelig lei seg for at et fransk magasin har invadert deres privatliv på en grotesk og fullstendig urettferdig måte,» sto det i en pressemelding fra det britiske slottet.

Det ble også vist til at «episoden minner om den verste oppførselen fra presse og pararazzi-fotografer under prinsesse Dianas liv. Spesielt derfor er hertugen og hertuginnen opprørte.»

Redaktør ble suspendert

Det italienske ukebladet Chi trykker toppløsbilder av Kate

Det italienske ukebladet Chi kom ut med en ekstrautgave der 26 sider var viet toppløsbildene av hertuginne Kate.

Foto: Alessandra Tarantino / Ap

Etter at Closer publiserte bildene, har også andre fulgt etter. Den irske utgaven av avisen Daily Star trykket i helgen 13 av bildene. Det falt ikke i god jord hos eierne av avisen, og i kveld ble det klart at redaktøren Michael O'Kane er suspendert.

Også det italienske ukebladet Chi, eid av Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, publiserte i dag toppløsbildene.

I en ekstrautgave ble bildene det britiske kongehuset raste mot, brettet ut over 26 sider under overskriften «La regina è nuda!» («Dronningen er naken!»).

William og Kate krever kompensasjon

Foreløpig er det bare Closer som er saksøkt. Både ukebladet og fotografen som tok bildene, er anmeldt.

Prins William skal være rasende over publiseringen av bildene av hans ferierende kone, og paret krever økonomisk kompensasjon for det de mener er brudd på fransk lov om privatlivets fred.

Hertuginne Kate

Britiske hertuginne Kate og hennes ektemann prins William reagerte kraftig på at en paparazzi-fotograf snikfotograferte paret på ferie i Frankrike.

Foto: Daniel Munoz / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt