I dag kan han bli dømt til seks år i fengsel

I dag faller dommen i saken der Silvio Berlusconi er anklaget for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig prostituert.

Silvio Berlusconi stemmer for president

Silvio Berlusconi har ved tre anledninger vært Italias statsminister. Nå risikerer han en lang fengselsstraff og utestengelse fra politikken resten av sitt liv.

Foto: Alessandra Tarantino / Ap

Aktor i Milano har lagt ned påstand om at den tidligere statsministeren i Italia blir fradømt muligheten til å inneha politiske verv resten av livet og at han dømmes til seks år i fengsel for å ha kjøpt seksuelle tjenester av Karima El-Marough, også kalt «Hjerteknuseren Ruby», i 2010.

Skjebneuke

Han er også anklaget for å ha utnyttet sin maktposisjon til å få henne løslatt fra varetektsfengsel etter et tyveri.

77 år gamle Berlusconi avviser anklagene og har med alle midler forsøkt å få rettssaken mot seg utsatt.

Dette kan bli en skjebneuke for mannen som inntil nylig satt med nesten all makt i Italia. I forrige uke avviste landets høyesterett Berlusconis anke mot en dom på ett års fengsel for skattesnyteri. En dom som også utestengte den tidligere mektige statsministeren fra all politisk virksomhet i fem år.

En dom som har ført til spekulasjoner om nyvalg i Italia, noe landets ferske statsminister Enrico Letta har avvist, til tross for at representanter fra Berlusconis parti «Frihetens Folk» mer enn antydet at partiet kommer til å bryte samarbeidet med Lettas sentrum-venstreparti.

Ville bare for å kjekke seg

I dag kan Berlusconi og hans støttespillere få et nytt skudd for baugen. Til tross for at El-Marough i et rettsmøte i mai sa at hun hadde diktet opp historien om de såkalte bunga bunga-festene i Berlusconis villa utenfor Milano. Når hun sa at hun fikk beløp tilsvarende over 1 million kroner fra ham, var det for å kjekke seg, hevdet hun.

Hun benektet også at hun hadde hatt seksuell omgang med Berlusconi, som hun betegnet som en stakkars gammel mann som trengte en ung kvinnes selskap. Det var heller ikke sant at andre unge kvinner badet nakne på ville fester hjemme hos Berlusconi, tilføyde El-Marough.

Karima el-Mahroug foran rettssalen i Milano

Da Karima El-Marough vitnet i retten i mai var medieinteressen enorm.

Foto: Luca Bruno / Ap

En påstand aktoratet mener er ren løgn og at den nå 20 år gamle jenta skal ha mottatt 4,5 millioner euro for å forandre sitt vitnemål.

Nå ligger den aldrende skjørtejegerens skjebne i hendene til tre kvinnelige dommere, men det er lite trolig han kommer til å sone en eventuell fengselsdom siden mennesker over 70 år sjelden dømmes til fengsel for ikkevoldelige saker i Italia.


SISTE NYTT

Siste nytt