Normal

Dødt løp i Mississippi og Alabama

Det kan bli spennende når velgere i Mississippi og Alabama skal stemme fram en republikansk kandidat i primærvalget tirsdag.

Republikanske kandidater

Newt Gingrich, Mitt Romney og Rick Santorum.

Foto: Sancpix

Mitt Romney, Rick Santorum og Newt Gingrich ble møtt med meningsmålinger som viste dødt løp før primærvalget i de to konservative delstatene i sør.

Gingrich får 33 prosents oppslutning i Mississippi, Romney 31 og Santorum 27.
I Alabama ligger de tre enda tettere, der får Gingrich 30 prosent, Romney 31 og Santorum 29.

Meningsmålingene viste bare noen små prosentforskjeller i oppslutning for alle de tre kandidatene, mens den fjerde, Ron Paul, lå langt etter.

Gingrich trenger å vinne, skal han holde sin kampanje gående videre, melder nyhetsbyrået Reuters. Men Santorum håper å slå ut Gingrich, slik at han kan konsentrere seg om Romney som en motkandidat.

Kan bli et gjennombrudd for Romney

Skulle Romney vinne, vil det bety et gjennombrudd for ham. En seier i det konservative sør, vil gjøre det enklere for ham å ha en mulighet til å nå fram til det hvite hus. Alt i alt har han vunnet i 17 av de 26 delstatene som har holdt nominasjonsvalg hittil.

– Jeg kommer til å stemme på Mitt Romney, han er den med størst sjanse til å slå Barack Obama, sier 47 år gamle Lori Robertson til AFP.

JayDanny Cooper oppfordrer folk til å stemme

JayDanny Cooper står langs veien og oppfordrer folk i Alabama til å stemme.

Foto: WIN MCNAMEE / Afp

Mens 45 år gamle Troy Wolkow forteller at både han, kona og datteren kommer til å stemme på Newth Gingrich.

– Han er den beste kandidaten. Hans kunnskaper og hans forståelse for problemer, han er en som inspirerer meg. Han er den beste lederen, sier Wolkow.

Santorum har avtalt et møte i Louisiana tirsdag kveld. Der skal være nominasjonsvalg noen få dager etter Illinois, og mange tolker dette som at han er forberedt på nederlag i Alabama og Mississippi. Denne helgen vant han Kansas med en oppslutning på hele 51 prosent av stemmene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt