NRK Meny
Normal

Håpet om å finne flere overlevende svinner

432 personer er funnet døde. 1352 mennesker er skadd. Flere hundre er savnet. Håpet om å finne flere overlevende svinner i Tyrkia.

Det er en kamp mot klokken i Tyrkia i dag, tirsdag. Redningsarbeidere graver dypere for å finne overlevende i de sammenraste bygningene etter jordskjelvet som rammet Van-provinsen i Tyrkia søndag.

De siste tallene viser at minst 432 mennesker ble drept som følge av skjelvet. Man forventer at tallet på antall døde vil stige.

Tallene viser også at 1352 mennesker er skadd, og at 2262 bygninger kollapset, melder Reuters.

De siste timene har ingen overlevende blitt gravd opp. Titusener av mennesker er hjemløse. Strømforsyningen har brutt sammen, og mange overnattet på gaten i frykt for flere etterskjelv natt til mandag.

– Vi tilbrakte natten i minusgrader. Vi satt og skalv og prøvde å holde varmen. Det var ingen der til å forsyne oss med tepper, sier et jordskjelv offer til BBC.

– Folk er i ferd med å bli syke. Det er veldig skittent her.

Sju mennesker gravd ut i live i natt

Fortsatt mangler det oversikt over ødeleggelser og antall omkomne på mindre og mer avsidesliggende steder.

Det kraftige skjelvet rystet i 13-tiden søndag ettermiddag, og hadde en styrke på 7,2.

Myndighetene anslo først at opptil 1000 mennesker kunne være omkommet.

Flere hundre mennesker er fortsatt savnet, og letearbeidet pågår fortsatt.

Men natt til tirsdag ble sju mennesker gravd ut i live, ifølge CNNs tyrkiske TV-kanal.

I de verst rammede områdene har flere overlevende sluttet seg til redningsmannskapene som jobber seg gjennom de sammenraste bygningene.

Ifølge Reuters ble en lastebil med tepper og telt plyndret natt til tirsdag, og fortsatt er det mange avsidesliggende steder som ennå ikke har fått hjelp fra redningsmannskapene.

Jordskjelv i Tyrkia

En gruppe menn tilbringer natten rundt et bål midt i ruinene etter jordskjelvet. Titusener av mennesker mistet sine hjem i skjelvet. Noen av dem er innkvartert i telt, men mange må også sove under åpen himmel eller i bilene sine

Foto: BAZ RATNER / Reuters

Les: Her blir Gul (25) reddet ut av ruinene

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt