Hopp til innhold

Dødsstraff mot homoseksuell omgang

Uganda vil straffe praktiserende homoseksuelle med livstids fengsel eller døden.

Yoweri Museveni

VIL HA DØDSSTRAFF MOT HOMOFILI: President Yoweri Museveni i Uganda vil ha dødsstraff mot homoseksuelle som praktiserer sin legning.

Foto: Jim WATSON / Scanpix/AFP

Homoseksualitet har alltid vært et tabu i Uganda, men nå går det afrikanske landet ut i ekstremiteter for å stoppe de homofile.

Nå skal det ugandiske parlamentet behandle en lov som, ifølge den britiske avisen The Guardian , straffer homofil praksis med livstids fengsel eller døden.

«Serieforbrytere» og «autoriteter»

I lovforslaget er minimumsstraffen for homoseksuell praksis satt til livstids fengsel. Dersom siktede er HIV-positiv, er en såkalt «serielovbryter», eller dersom det dreier seg om en person som er en «autoritet» i forhold til sitt «offer», skal den homoseksuelle praksis straffes med døden.

Og det stopper ikke der.

Dersom loven går gjennom parlamentet vil landets innbyggere pålegges å melde fra om homoseksuell aktivitet innen 24 timer etter at de seksuelle handlingene har funnet sted.

Gjør de ikke det, skal de straffes med inntil tre år i fengsel.

Frykter heksejakt

– Denne loven hjemsøker oss, sier Mugisha til Guardian.

Han er formannen i foreningen for seksuelle minoriteter i Uganda, en paraplyorganisasjon for homofile menn og kvinner, biseksuelle og transkjønnede.

Han fortsetter:

– Dersom loven blir vedtatt, kommer vi til å måtte rømme landet.

– Går sannsynligvis gjennom

Da The Guardian intervjuet Etikk- og integritetsminister James Nsaba Buturo, sa han at regjeringen var fast bestemt på å vedta loven.

– Vi snakker om analsex her. Ikke engang dyr gjør det. Vi mener det er grenser for menneskelige rettigheter, sier Buturo.

Lovforslaget skal også ha fått god respons i store deler av befolkningen.

SISTE NYTT

Siste nytt