Dødsdommen mot Davis opprettholdes

Dødsdommen mot amerikanske Troy Davis blir stående. Flere politikere og ledere har engasjert seg for å få amerikanerens sak gjenopptatt.

Troy Davis

Troy Davis ble dømt for drapet på en hvit politimann i Savannah, Georgia, i 1989. Da var Davis 20 år gammel. Bildet er fra rettssaken i 1991.

Foto: Savannah Morning News / Ap

Davis har ikke klart å bevise at han er uskyldig, avgjorde en domstol i den amerikanske delstaten Georgia tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Kjennelsen kommer etter en høyst spesiell høring i juni, bestilt av USAs høyesterett for å undersøke bevis som potensielt kunne renvaske Davis.

LES OGSÅ: USA: Høyprofilert drapsdømt får ny sak

En rekke kjente politikere og ledere i USA og resten av verden hadde støttet gjenopptakelsesbegjæringen. Blant disse var pave Benedict 16., erkebiskop Desmond Tutu og eks-president Jimmy Carter.

Vitner ble presset

Davis er svart, og ble dømt for drapet på en hvit politimann i Savannah, Georgia, i 1989. Da var Davis 20 år gammel. Han har hele tiden hevdet at han er uskyldig.

Etter rettssaken for 18 år siden er det blitt kjent at sju av ni vitner som vitnet imot ham, ble presset av politiet til å si det de sa i rettssalen.

Drapsvåpnet ble aldri funnet, og verken DNA-prøver eller fingeravtrykk har bevist at den tidligere treneren Davis er skyldig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt