Etterforskningen fortsetter i Arboga

Politiet i Arboga sier de siste prøvene fra rettsmedisinerne ikke gir noen svar på hvordan den norske kvinnen og hennes ni måneder gamle datter døde. Dermed fortsetter drapsetterforskningen.

En norsk kvinne og hennes barn ble funnet døde i Arboga i Sverige

Bygningen der en norsk kvinne og hennes datter ble funnet i Arboga.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Etterforskningen etter at en 38 år gammel norsk kvinne og hennes ni måneder gamle datter ble funnet døde i en leilighet i Arboga, fortsetter dermed med full styrke.

I en pressemelding opplyser politiet i Västmanland det at blodanalysene rettsmedisinere har gjort fortsatt ikke gir et fullstendig svar på spørsmålet om det ligger noe kriminelt bak de to dødsfallene.

– Politiet venter på ytterligere prøvesvar. Akkurat nå finnes det ingen tidsangivelse på når disse svarene kommer. Politiet kan per i dag ikke utelukke at det ligger noe kriminelt bak dødsfallene. Etterforskningen fortsetter. Det sier pressetalsmann for politiet i Västmanland, Terje Lund.

Han presiserer at politiet fortsatt ikke har noen mistenkte i saken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Terje Lund politi Vesterås

Terje Lund i politiet i Västmanland opplyser at drapsetterforskningen fortsetter.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Store mengder informasjon

De siste prøvene fra rettsmedisinerne kommer samme uke som lokalavisa i Arboga mente å vite at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallene.

– Vi har fortløpende fått inn en del resultater fra rettsmedisinerne. Men ingen av prøvene gir oss noe klart svar på om det har skjedd noe kriminelt, eller om det var sykdom som forårsaket dødsfallene, sier kommunikasjonssjef Åsa Hedin til P4.

Politiet venter nå på såkalte mikrobiologiske prøvesvar.

– De kan drøye ytterligere noen uker. Så etterforskningen fortsetter med full styrke, sier Hedin, som legger til at samarbeidet med norsk politi fortsetter, og legger til at man er i tett dialog med pårørende.

Hedin sier politiet i Västmanland fortsatt sitter på store mengder informasjon som de analyserer fortløpende. Hedin er klar på at det ikke er noen grunn til avslutte drapsetterforskningen.

– Inntil vi får svar som konkluderer med noe annet, fortsetter vi etterforskningen basert på at det har skjedd noe kriminelt, opplyser Hedin.

Funnet døde i eget hjem

Det var en mandag i midten av januar at den 38 år gamle kvinnen fra Sunnmøre og hennes ni måneder gamle datter ble funnet døde på soverommet i sitt eget hjem.

Politiet startet drapsetterforskning, men er foreløpig uklart hva som er årsaken til dødsfallene. Det har tidligere blitt meldt at det ikke var noen ytre tegn på vold på de døde.

Den siste sikre observasjonen av kvinnen ble gjort 7. januar. Dagen etter skal hun ha hatt en avtale som hun ikke møtte opp på.

Politiet tror kvinnen døde mellom disse to tidspunktene. Det tok imidlertid en uke før kvinnen ble funnet i sin seng sammen med sin ni måneder gamle baby.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt