Hopp til innhold

Dødelig gruveulykke i Russland

MOSKVA (NRK): 36 personer mistet livet i en av Russlands mest alvorlige gruveulykker på mange år. Flere av de døde forsøkte å redde ut innestengte gruvearbeidere.

RUSSIA-MINING-ACCIDENT

Redningsarbeidere har gjennom hele helgen jobbet for å redde menneskeliv. Men alle de savnede er nå døde, i tillegg til seks redningsarbeidere som døde i en ny eksplosjon natt til søndag.

Foto: HANDOUT / Afp

Russia Mine Blast

Også tidligere har det vært dødelige ulykker i gruven i Vorkuta. Her et bilde fra 2013.

Foto: STR / Ap
RUSSIA

Tilbake i august 2004 døde en person etter en kollaps i gruvene i Vorkuta. Her møter en av de overlevende familien sin. Denne helgen var man ikke like heldig, og 36 personer mistet livet da to eksplosjoner rammet gruveanlegget.

Foto: STRINGER/RUSSIA / REUTERS

To eksplosjoner dypt nede i gruven ble skjebnesvangert for minst 36 gruvearbeidere. Det store omfanget av ulykken gikk først opp for russiske myndigheter søndag formiddag, da de konstaterte at de 26 gruvearbeiderne som først ble meldt savnet er bekreftet omkommet. De første meldingene meldte om fire døde og 26 savnede arbeidere.

Nå opplyser talskvinnen for gruveselskapet, Tatjana Buskova, til nyhetsbyrået AFP at det ikke er håp om å finne flere overlevende.

Samtidig ble seks andre personer drept i dag da det skjedde en ny eksplosjon i gruven natt til søndag. De fleste av disse drepte var redningsarbeidere som prøvde å nå inn til de innesperrede gruvearbeiderne.

Gruvebyen Vorkuta ble opprinnelig bygd opp av straffearbeidere. Gruveulykken denne helgen er den verste i Russland siden 91 mennesker ble drept i en ulykke i Sibir i 2011.

SISTE NYTT

Siste nytt