NRK Meny
Normal

Forsvarssjefen sender kondolanse til russisk flyselsskap

I dag begraves de seks russerne som mistet livet under terrorangrepet i Mali. De seks hadde vært på oppdrag for det norske forsvaret og den norske forsvarssjefen har sendt et kondolansetelegram til flyselskapet de var ansatt i.

Mali Inside the Hotel Attack

Franske tropper inne i Radissonhotellet i Bamoko 20. november. Seks russere var blant de 19 som ble drept i terrorangrepet.

Foto: Baba Ahmed / Ap

De seks russerne som ble drept under terrorangrepet mot Raddissonhotellet i Mal, i var ansatt i flyselskapet Volga-Dnepr Airlines, som bruker de store ukrainske Antonov 124 flyene til tungtransporter over hele verden.

Dagen før angrepet hadde de fløyet fra Gardermoen i Norge til hovedstaden i Mali Bamoko med materialer og utstyr for det norske forsvaret, som skal brukes i forbindelse med oppbyggingen av FN-styrken i det urolige landet.

Forsvaret ikke ansvaret for de drepte

Det norske forsvaret sa til NRK i forrige uke at de ikke har noe direkte ansvar for de seks som ble drept.

Den norske forsvarssjefen Haakon Bruun-Hanssen har likevel sendt et telegram til flyselskapet de var ansatt i der han sier at norske forsvaret har den dypeste sympati med de etterlatt etter det som har skjedd.

Hanssen

Den norske forsvarssjefen har sendt dette kondolansetelegrammet til flyselskapet Volga-Dnepr Airlines etter drapene på de seks russerne i Mali


I dag er det minneseremonier og begravelser for de seks i byene Uljanovsk og Nizjnij Novgorod, der de seks hørte hjemme. Helt siden tragedien ble kjent for 10 dager siden har innbyggerne i Uljanovsk lagt ned blomster utenfor hovedkontoret til Volga-Dnepr Airlines i Uljanovsk. Det er også hengt opp bilder av de drepte.

Ønsker ikke oppmerksomhet rundt Nato-oppdrag

Norske myndigheter er ikke tilstrebe ved disse seremoniene, og det russiske flyselskapet har heller ikke nevnt at de var på et oppdrag for et NATO-land i forbindelse med drapene i Mali. Dette skjer trolig fordi selskapet ikke ønsker unødig oppmerksomhet om at det har en rekke oppdrag for vestlige lands forsvar selv om de politiske kontaktene med Nato er på et minimum, blant annet på grunn av krisen i Ukraina.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt