NRK Meny
Normal

Sikkerhetsvakt døde av skuddskader i Sveriges statsministerbolig

Ambulanser og politi med skuddsikre vester rykket fredag ettermiddag ut til den svenske statsministerboligen. En sikkerhetsvakt ble funnet død med skuddskader.

Sagerska palatset

Stort politioppbud utenfor statsministerboligen - den lyse i midten av bildet.

Foto: SVT

Statsministeren oppholdt seg ikke selv i boligen, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT, men ifølge Aftonbladet skal en av Fredrik Reinfeldts sønner ha befunnet seg i bygningen.

Alarmen gikk kl 13.11 i ettermiddag, og et stort antall politibiler og ambulanser ble sendt til Sagerska palatset i Stockholm. Det var en kollega som fant mannen død.

Ifølge svenske medier tyder alt på at mannen har tatt sitt eget liv.

Skuddskader

Statsminister Fredrik Reinfeldt bor på Sagerska, som er den svenske statsministerboligen. Han var ute på et eksternt besøk da skuddet falt, ifølge statsministeren pressesekretær.

Det var en av statsministerboligens sikkerhetsvakter, såkalt ordningsvakt med politimyndighet, som ble funnet død. Politiet bekrefter ifølge TT at mannen hadde skuddskader av sitt eget våpen.

Han ble funnet innenfor boligens sikkerhetssperring, som er bemannet av politiet og som alle må passere for å ta seg inn til statsministerboligen.

Ordningsvaktene er der for å passe på bygningene, ikke de som bor i dem. En del av dem har polititillatelse til å bære våpen.

Kan være vådeskudd eller selvmord

Overfor Expressen.se bekrefter politiet at vedkommende døde av skuddskadene.

Ingen offisielle kilder har så langt bekreftet om mannen tok sitt eget liv, men ifølge politiet er det ikke er mistanke om noe kriminelt. De etterforsker hendelsen som en arbeidsulykke.

Ifølge ubekreftede kilder har vitner hørt skuddsalver fra automatvåpen.

Presseansvarlig i sikkerhetspolitiet, Sirpa Franzén, sier til SVT at dødsfallet ikke skal ha noen sammenheng med den svenske riksdagen eller regjering.

Den avdøde ble kjørt bort i en av ambulansene som var tilkalt til stedet.

Aftonbladet kan fortelle at statsminister Renfeldt befant seg i deres lokaler idet alarmen gikk i statsministerboligen.

Sagerska

Sagerska palats i Stockholm har vært Sveriges statsministerbolig siden 2005.

Foto: Wikimedia

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt