Sønnen overlevde fordi han fikk to slurker med vann mens foreldrene tok én

Drømmeturen i New Mexico-ørkenen endte med tragedie for det franske ekteparet som ble funnet tørstet ihjel under den stekende solen. Den ni år gammel sønnen ble reddet av en parkvokter som så bilde av ham i morens kamera.

White Sands National Monument i New Mexico-ørkenen

White Sands National Monument, de hvite sanddynene i den nordlige delen av Chihuahuan-ørkenen i New Mexico, tiltrekker seg en halv million besøkende hvert år.

Foto: Alex Milan Tracy / SipaUSA

Det reisevante paret David Steiner (42) og Ornella Steiner (51) hadde planlagt den fem uker lange USA-turen i ett helt år, hvor ett av høydepunktene skulle være fotturen i White Sands National Monument, det berømte ørkenstrekket i New Mexico.

Tirsdag denne uken ble paret funnet døde i ørkensanden, sønnen Enzo (9) var så vidt i live.

Sønnen i live

En parkvokter på patrulje oppdaget en død kvinne utenfor den oppmerkede løyen Alkali Flat.

Da vokteren bladde seg gjennom bildene på kameraet som lå ved siden av henne, oppdaget han at hun hadde vært i følge med to andre, en mann og en yngre gutt. En halvtime senere, noen kilometer unna, ble de to funnet.

Ektemannen var død mens gutten levde, riktignok dehydrert og kraftig solbrent.

Lite vann og sterk varme

Ved siden av dem lå to tomme halvliters flasker med vann.

Gutten fortalte sine redningsmenn at foreldrene under turen tok en og en slurk med vann, mens han fikk lov til å ta to.

– Det er vel kanskje derfor sønnen overlevde, fordi han er mindre og sannsynligvis fikk i seg mer vann enn dem, sier den lokale sheriffen Benny House til lokalavisen Alamogordo Daily News.

To halvlitere med vann fordelt på tre personer er langt mindre enn nasjonalparkens anbefalinger på 3,8 liter per person.

Familien la også ut på turen midt på dagen, da solen er på sitt sterkeste. Temperaturen i New Mexico-ørkenen kan fort overstige 40 grader i skyggen, dagen da Steiner-ekteparet ble funnet var det målt rundt 38 grader. Rådet er å legge turene til tidlig morgen eller sen kveld.

9-åringen opplyste at moren snudde for å gå tilbake til leiebilen fordi hun følte seg uvel i varmen, men at han og faren fortsatte. Da faren kollapset visste sønnen ikke annet å gjøre enn å bli ved hans side.

En representant for parkmyndighetene sier at ekteparet undervurderte forholdene. De hadde heller ikke registrert seg ved inngangen, slik alle rådes til.

For ambisiøst program

9 år gamle Enzo er nå på vei hjem til Burgund i Frankrike, sammen med en av sine besteforeldre.

Alain Steiner sier til avisen Le Parisien at sønnen og svigerdatteren elsket å reise rundt i verden og oppleve nye steder, slik han selv og familien har gjort. Sønnen David hadde planlagt den fem uker lange turen det siste året, selv hadde han advart om at de forsøkte å gape over for mye.

– Barn hører ofte ikke på sine foreldre. Denne gangen ble det fatalt, sier 69-åringen gråtkvalt.

Han forteller at han har snakket med barnebarnet på telefon.

– Jeg fortalte ham at han skulle til farmor og farfar, og at vi nesten ikke kan vente med å se ham igjen, sier Alain Steiner.

SISTE NYTT

Siste nytt