Døde barn skyllet opp på stranda i Tyrkia

17 mennesker, deriblant tre barn med redningsvester, er funnet døde på stranda i Tyrkia tirsdag morgen.

Døde båtflyktninger ble skylt i land

En flyktning som forsøkte å ta seg fra Tyrkia til Hellas ligger livløs på stranda i Ayvalik. Tre barn var blant de døde som ble funnet skyld i land tirsdag morgen.

Foto: STRINGER / Reuters

Redningsvestene de hadde på seg var ikke nok. Flyktningene som forsøkte å ta seg over Egeerhavet fra Tyrkia til Hellas havnet i kraftig uvær.

Stormen førte til at båtene de satt i kantret, og tirsdag morgen ble de livløse menneskene funnet liggende på stranda, noen av dem ved den lille byen Ayvalik øst i Tyrkia.

Tre av de døde var barn, ifølge nyhetsbyrået AFP. De ble funnet med redningsvester, jakker og sko, liggende på stranda like ved et boligområde.

Laster Twitter-innhold

Kystvakten saumfarer området

Det var 22 mennesker om bord i de to båtene som forlot land i Tyrkia, skriver tyrkiske Hurriyet Daily News. 10 livløse kropper ble funnet i Ayvalik, mens syv andre ble funnet i Dikili, ifølge avisa.

Flyktningene hadde reist fra Izmir-distriktet, om lag 4 mil sør for Ayvalik, og var på vei til den greske øya Lesvos.

Kystvakten leter fortsatt etter flere ofre, skriver nyhetsbyrået Dogan.

2-åring ble årets første båtoffer

Fem dager inn i det nye året dør altså nye barn i flukten på vei til Europa.

Lørdag 2. januar ble en 2 år gammel gutt flyktningskrisens første offer på havet, da den lille båten han var om bord i kræsjet i land på den greske øya Agathonisi.

I løpet av årets tre første dager hadde den greske kystvakta reddet 217 personer opp fra havet, opplyste greske myndigheter til AP 3. januar.

Flyktninger på vei til Hellas

Flyktninger legger i land ved landsbyen Skala på den greske øya Lesbos 2. januar 2016.

Foto: Santi Palacios / Ap

Hjelpearbeidere i organisasjonen Migrant Offshore Aid Station (MOAS) hjalp båtflyktningene på Agathonisi videre til øya Samos lørdag, skriver AFP.

– Ingenting kan forberede deg på denne forferdelige virkeligheten. I dag så vi et av de yngste ofrene i flyktningkrisen, som bare fortsetter, sa Christopher Catrambone i MOAS i en uttalelse til AFP.

3770 druknet på havet

Siem pilot reddet i dag flere barn og babyer

Over 800.000 mennesker har forsøkt å flykte til Europa over havet. Det norske skipet Siem pilot har vært med å redde forliste båtflyktninger i Middelhavet i 2015.

Foto: Kripos

Over 1 million asylsøkere og migranter tok seg til Europa i løpet av 2015. Over 3770 av dem som prøvde sjøveien, druknet, viser tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Annenhver båtflyktning er fra Syria, ifølge organisasjonen.

Norske redningsmannskaper har siden i sommer reddet rundt 10.000 personer som har forsøkt å ta seg over havet.

Senest i romjula plukket forsyningsskipet Siem Pilot opp nesten 1000 mennesker, som de fraktet videre til Palermo i Italia.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt