NRK Meny
Normal

Død nordmann sjekkes for influensa

En 29 år gammel mann fra bergensområdet døde lørdag i Den dominikanske republikk i Karibia etter å ha fått influensasymptomer.

Svineinfluensa
Foto: Jorge Dan (MEXICO HEALTH) / Scanpix/Reuters

Mannen var på ferie sammen med kjæresten sin da han fikk influensasymptomer. Han var syk i underkant av en uke, og ble raskt verre før han gikk inn i koma, melder TV 2.

Utenriksdepartementet er kontaktet

- Vi har fått opplyst av dominikanske myndigheter at mannen døde av sykdom, sier kommunikasjonsrådgiver Marte Koppstad i Utenriksdepartementet (UD).

Det var sent søndag kveld ikke kjent hvilken sykdom mannen døde av, men TV 2 melder at det er tatt prøver av ham for å finne ut om han var smittet av influensa A (H1N1), også kjent som svineinfluensa.

UD er i kontakt med myndighetene i landet samt de pårørende.

- Mannens familie befinner seg nå i landet, og ambassaden i Venezuela og konsulen i Den dominikanske republikk har kontakt med de pårørende, sier Koppstad til VG Nett.

Folkehelseinstituttet ikke varslet

Folkehelseinstituttets smittevernskontakt var søndag kveld fortsatt ikke blitt varslet om saken.

- Folkehelseinstituttet har ikke mottatt rapport om dødsfall blant nordmenn som følge av svineinfluensa, sier pressekontakt Therese Øygaard.

Den dominikanske republikk er med sine 10 millioner innbyggere et populært reisemål, og både Apollo og Star Tour sender nordmenn dit.

Forventer mer innenlandssmitte

Folkehelseinstituttet forventer at antall smittede vil øke etter hvert som flere kommer hjem fra sommerferie i utlandet. Det er også ventet at flere blir smittet innenlands. Hittil har to personer som ikke har vært i utlandet fått påvist smitte.

Instituttet anbefaler at alle som kommer hjem fra ferie og føler seg dårlige, kontakter fastlegen sin. Samtidig minner de om at lege bør kontaktes over telefon for å unngå smitte.

Les også: Forventer mer innenlandssmitte

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt