NRK Meny
Normal

Død mann kan være savnet fra norsk cruiseskip

Nylig forsvant en tysk narkotikaforbryter fra Kiel-ferga. Nå undersøker svensk politi om dette kan være samme person som ble funnet død i Sverige fredag.

Død person funnet på Bohus-Malmön

En død person ble fredag funnet i en bergsprekk på Bohus-Malmön i Sotenäs i Bohuslän.

Foto: Netshagen, Anders / Scanpix

– Selvsagt er det en spennende teori, sier Thord Haraldsson ved politiet i Uddevalla, som etteforsker saken.

Den tyske narkotikaforbryteren var passasjer på cruiseskipet «Color Fantasy», som går mellom Kiel og Oslo. Tyskeren gikk om bord på båten i Kiel for to uker siden, men kom aldri i havn i Oslo.

Ble meldt savnet

– En tysk statsborger ble meldt savnet da vi la til havn, og vi ringte tollvesenet, sier kommunikasjonsdirektør i selskapet «Color Fantasy», Otto Mathisen, til expressen.se.

Det ble umiddelbart satt i gang undersøkelser for å finne den savnede mannen.

– Vi lette gjennom hele skipet, samt lugarer, sier Mathisen til NRK.

Kontorsjef i Oslo Tollvesen, Paul Ask, bekrefter at de bidro i letingen.

– Mye tydet på at mannen ikke hadde forlatt skipet på en vanlig måte fordi en del personlige eiendeler var forlatt inne i lugaren, sier Ask til NRK.

Skipets overvåkningskamera ble også undersøkt, men det skal ikke ha vært mulig å se om mannen kan ha hoppet, eller ha blitt kastet over bord.

Cruiseselskapet fikk i etterkant høre at den savnede mannen i 40-årene var etterlyst for narkotikaforbrytelser i Tyskland.

Fant død mann

«Color Fantasy» krysser Skagerrak like utenfor den svenske vestkysten på sin ferd fra Tyskland til Norge.

Fredag morgen var en svensk kvinne ute å gikk tur i Dödvik på Bohus-Malmön i Sverige, da hun oppdaget en død mann i håndjern liggende i en bergsprekk.

Dette førte til at det svenske politiet satte i gang en drapsetterforskning.

Mannen som ble funnet hadde avkappede håndjern rundt håndleddene, og var uten bukser. Han hadde også skader på overkroppen.

Stedet han ble funnet på skal, ifølge politiet, være svært utilgjengelig, og de har en teori om at kroppen kan ha blitt skylt i land.

Samarbeider med tysk politi

Pågående undersøkelser skal avdekke om den døde personen kan være den tyske statsborgeren som forsvant fra det norske cruiseskipet for to uker siden.

Det svenske politiet har kontaktet politiet i Tyskland, som bidrar i etterforskningen.

– Vi forsøker å identifisere vedkommende med hjelp fra det svenske politiet, sier Jürgen Betcher ved politiet i Kiel. Han forventer et svar innen kort tid.

Ifølge etterforsker, Tord Haraldsson i Uddevalla, hadde ikke det svenske politiet noen kjennskap til den savnede tyskeren før de kom i kontakt med «Color Fantasy».

– Dette er et interessant spor, men vi lar det stå åpent. Vi må først bli sikre på om det er samme person, sier Haraldsson til ekspressen.se.

NRK har vært i kontakt med Kripos og politiet i Oslo, men ingen har noen spesiell kjennskap til saken. Ifølge en kilde i Kripos vil det norske politiet bli kontaktet ved behov, men at hovedetterforskningen vil foregå i Sverige.

MS Color Fantasy

Politiet undersøker nå om den døde personen i Sverige kan være samme mann som forsvant fra skipet «Color Fantasy» for to uker siden.

Foto: Atle Markeng / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt