NRK Meny
Normal

Vaskehjelp funnet drept hos belgisk drapsmann

Politiet i Liège har funnet en død kvinne i et lagerbygg ved boligen til mannen som drepte tre personer før han tok sitt eget liv tirsdag.

Politi omringer den antatte gjerningsmannen i Liège

Politiet omringer den antatte gjerningsmannen i Liège. Han skal ha tatt sitt eget liv.

Foto: MICHEL KRAKOWSKI / Afp

Liege, lagerbygg

Her ble den drepte kvinnen funnet.

Foto: MICHEL KRAKOWSKI / Afp
Boligen til Amrani i Liege

I fjerde etasje i denne bygningen bodde mannen som kastet granater mot folk som var ute og handlet i Liege. Politiet har også funnet et død kvinne i leiligheten.

Foto: ERIC LALMAND / Afp

Kvinnen skal ha jobbet som vaskehjelp hos en nabo til den 33 år gamle Nordine Amrani, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag morges skal Amrani ha invitert den 45 år gamle kvinnen inn i leiligheten sin, angivelig for å tilby henne arbeid. Deretter skal han ha gått til angrep på henne.

– Hun ble funnet i et lagerbygg hvor han dyrket cannabis, sier politiadvokat Cedric Visart de Bocarme til radiostasjonen RTBF.

Kvinnen skal ha blitt skutt i hodet, opplyser belgiske myndigheter på en pressekonferanse i Liege onsdag morgen. Politiet fant også to våpen og store mengder ammunisjon i nærheten av kvinnen.

Overførte penger til kjæresten

Dagen før drapene skal Amrani ha overført penger til bankkontoen til kjæresten sin, skriver den belgiske avisen Lameuse.

Sammen med pengeoverføringene fulgte beskjeden «Jeg elsker deg, min kjære. Lykke til!»

Belgiske etterforskere ville ikke bekrefte disse opplysningene på onsdagens pressekonferanse.

Tre drept, fem hardt skadd

Etter å ha drept kvinnen tok han med seg våpen og granater til Saint Lambert-plassen i sentrum av byen. Der begynte han å skyte og kaste granater mot folk som var ute og handlet. Til slutt tok han sitt eget liv.

På onsdagens pressekonferanse opplyste politiet at Amrani døde av et skutt mot hodet. Samtidig med at skuddet ble avfyrt, gikk en fjerde granat av. Men det var skuddet som drepte ham, opplyser politiet. Amrani var alene om angrepet.

En 15 år gammel gutt ble drept på stedet, mens en 17 måneder gammel baby og en 17 år gammel gutt døde i angrepet.

Tirsdag ble det meldt at en 75 år gammel kvinne døde på sykehus etter skytingen, men hun kjemper fortsatt for livet på sykehuset i Liege.

Dermed er tre personer drept i angrepet i sentrum av byen. 127 mennesker ble skadet.

– I tillegg til den 75 år gamle kvinnen som ble hardt skadet i skytingen, er fem andre pasienter hardt skadet. De får intensivbehandling, sa Danièle Reynders i den belgiske påtalemyndigheten på pressekonferansen.

– Belgia i sjokk

Innenriksminister Joëlle Milquet sier hele landet er i sjokk og hun utelukker ikke en nasjonal sørgedag.

– Jeg er svært berørt av dette og tenker på ofrene og deres familier. Det er en forferdelig hendelse. Jeg vil gjerne takke alle som hjalp til i går. Politiet var raskt og effektivt på plass. Og jeg vil takke bussjåføren som hjalp til med å bringe sårede til sykehuset, sier hun.

Amrani var på prøveløslatelse og innenriksministeren sier at myndighetene nå vil se nærmere på saken hans.

– Vi vil se på hvilke kriterier som ble lagt til grunn for løslatelsen og hvordan drapsmannen ble fulgt opp av rettssystemet vårt.

– En annen sak som også bør undersøkes er økningen i kjøp og salg av ulovlige våpen. Det er mange eksperter ved denne saken som må undersøkes nærmere, sier innenriksministeren.

Dømt for våpenbesittelse

I oktober 2008 ble Amrani dømt til 58 måneder i fengsel for ulovlig besittelse av våpen og for å dyrke cannabis. Han skal også ha blitt dømt for å oppbevart tjuvgods.

Det var i 2007 at politiet fant 10 skytevåpen, pistoler, rifler, rakettutstyr, maskinpistoler og store mengder ammunisjon hjemme hos mannen. De fant også rundt 2800 cannabisplanter.

Amrani skal ha vært kjent for å ha kommet med trusler tidligere, men ikke for terrorsympatier.

Amrani var prøveløslatt, og skulle etter planen møtte i rettshuset til avhør i en ny sak. Nyhetsbyrået AP skriver at han skulle avhøres i en sak om seksuell misbruk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt