NRK Meny
Normal

Mia (19) og Simen (20) omkom i Kenya-ulykken

De omkomne i ulykken i Kenya er Mia Hjerpbakk (19) fra Trondheim og Simen Rismyhr Engelund (20) fra Heradsbygd, Elverum.

Bussulukke i Kenya

I denne minibussen satt elevene fra Valdres folkehøgskule

Foto: STRINGER / Reuters

Det var Mia Hjerpbakk og Simen Rismyhr Engelund som omkom i trafikkulykken i Kenya i går. Valdres folkehøgskole utrykker nå sin dypeste sympati med de pårørende.

Rektor ved skolen, Jens Rindal, sier til NRK at det vil bli en minnestund når elevene er tilbake fra vinterferie mandag 3. mars. Da blir det også tilrettelagt for samtaler og bearbeiding av sorgen.

Bussen som var involvert i ulukka i Kenya

Bussen som var involvert i ulykka i Kenya.

Foto: Ap Photo

– Først og fremst jobber med å ivareta situasjonen til de som overlevde ulykka. Disse flyttes nå til Nairobi i samarbeid med UD, sier han.

– Ellers jobbes det med informasjon til de berørte, pårørende og media.
Vi har opprettet et beredskapskontor på skolen der vi prøver å ivareta alle parter.
Det er vanskelige arbeidsforhold i Kenya, og det har vært lettere å skaffe flytransport til Nairobi enn å skaffe sykebiltransport, forklarer Rindal til NRK.

Kolliderte med lastebil

11 elever på bistandslinjen ved Valdres folkehøgskole var på en tre uker lang tur i Kenya da ulykken skjedde lørdag. De var om bord i en minibuss da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki i Kenya.

Av de ni andre på bussen kom en person uskadet fra det, mens åtte elever er på sykehus for lette til moderate skader.

Den kenyanske sjåføren omkom også i sammenstøtet.

Valdres folkehøgskole søndag formiddag.

Valdres folkehøgskole søndag formiddag.

Foto: Sigrid Havig Berge / NRK

Trafikkulykken skjedde lørdag formiddag da følget var på vei fra Mont Kenya til Nairobi. De hadde med seg en lærer fra skolen, en lokal kontakt og en lokal guide.

Satt i tre minibusser

Følget var plassert i tre minibusser som kjørte sammen. Ulykken skjedde da den ene minibussen kolliderte med en lastebil. I følge et kenyansk nyhetsbyrå skjedde ulykka da lastebilsjåføren mistet kontroll over kjøretøyet og havnet i motsatt kjøreretning.

Utenriksdepartementet har opprettet en krisestab på tre personer og to diplomater. Disse reiste ned søndag morgen for å bistå elever og ansatte ved skolen.

– Vi hjelper nå skolen og forsikringsselskapet med den hjelpa de måtte trenge. Vi har sendt to ansatte fra ambassaden i Nairobi til ulykkesstedet. I tillegg sender UD to ansatte fra Norge som har kompetanse med ulykkeshåndtering, sier Kristin Enstad i UD til NRK.

Ifølge VG skal to av de fire elevene som er hardest skadet opereres i Nairobi i kveld.

Rektor Jens Rindal sier ulykka er svært vanskelig å forstå både for elever og lærere.

Rektor Jens Rindal ved Valdres folkehøgskole sier at det er tøft å være elev og ansatt ved skolen nå.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt