Disse kan bli Trumps visepresident

Donald Trump presenterer sin visepresidentkandidat i morgen. Amerikanske medier melder i kveld at Mike Pence er mannen som får oppdraget.

Donald Trump fra talerstolen i Indiana

HVEM: Trump vil annonsere sitt valg for hvem han vil ha med seg som visepresident på fredag. Spørsmålet alle stiller seg nå er: Hvem blir det?

Foto: Michael Conroy / Ap

Natt til torsdag annonserte «The Donald» at han vil avsløre sin visepresidentkandidat i New York på fredag.

Når Donald Trump, på grunn av tekniske problemer på flyet hans, måtte bli en ekstra natt i Indiana fikk han flere av de aktuelle visepresidentkandidatene til å komme til han.

– Jeg snevrer det inn. Jeg er på tre, potensielt fire. Men inne i mitt eget hode er jeg nok nede på omkring to, sier han i et intervju med Fox News ifølge CNN.

Torsdag kveld melder Roll Call at de erfarer at det blir Mike Pence som får oppgaven av Trump. Det samme gjelder flere andre amerikanske medier, blant dem CNN og New York Times.

Donald Trump sammen med Mike Pence i Indiana

MØTER: Donald Trump hadde flere møter i Indiana over to dager. Blant annet med en av favorittene til å bli hans visepresidentkandidat Mike Pence.

Foto: Michael Conroy / Ap

Disse kjemper om å bli Trumps visepresident:

  • Mike Pence (57)

Guvernør Mike Pence fra talerstolen

TRYGT: Pence blir betegnet som et trygt og sikkert valg, og kan hjelpe Trump med å sikre den viktige delstaten Indiana.

Foto: JOHN SOMMERS II / Reuters

Mike Pence blir av mange amerikanske medier regnet som favoritten til å bli Trumps visepresidentkandidat, skriver CNN.

Pence ble valgt til guvernør i Indiana i 2012. Siden har han kuttet skattene, vedtatt konservative helsereformer, og strammet inn abortrestriksjoner. Han har også mottatt stor støtte fra de kontroversielle brødrene Charles og David Koch, ifølge Politico.

Guvernøren fra Indiana støttet først Ted Cruz sitt kandidatur, men har senere uttalt at han vil støtte den som blir valgt i nominasjonsvalget, skriver BBC.

Pence blir ifølge New York Times sett på som et trygt og sikkert valg, og vil gi Trump støtte blant de mer konservative velgerne. Ikke minst vil Pence kunne hjelpe Trump til å vinne delstaten Indiana, en stat Trump må vinne ifølge The Telegraph.

  • Newt Gingrich (72)

Newt Gingrich fra talerstolen

HØYREORIENTERT: Newt Gingrich er svært populær hos den høyreorienterte Tea Party-bevegelsen som kan bli viktig for Trump.

Foto: John Sommers II / Afp

Den tidligere lederen av Representantenes hus blir av mange regnet som et fornuftig valg hvis han blir Trumps visepresidentkandidat, skriver Bloomberg.

Han var speaker i Representantenes hus fra 1995 til 1999 da han trakk seg ut av politikken. De siste årene har Gingrich arbeidet for det kanadiske gruveselskapet Barrick Gold som konsulent.

Han er en av favorittene hos den høyreorienterte Tea Party-bevegelsen som er mot økt statlig innblanding.

Gingrich forsøkte i 2012, uten hell, å bli republikanernes presidentkandidat. Den gang forlot valgkampstaben ham, og oppslutningen uteble.

Trump har tidligere uttalt at han ønsker at visepresidenten han velger skal samarbeide med Kongressen, noe Gingrich er kapabel til.

Gingrich har stadig gått sterkere ut med sin støtte til Trump, og har ved en rekke tilfeller forsvart Trump sine tabber. Han har hevdet at mediene og «eliten i Washington» er ute etter mangemilliardæren.

Laster Twitter-innhold
  • Chris Christie (53)

Guvernør Chris Christie fra talerstolen

LOJAL: Chris Christie har kjent Trump i mange år og har støttet han over lang tid.

Foto: GARY CAMERON / Reuters

Mange politiske kommentatorer annonserte New Jersey-guvernør Chris Christie som en potensiell visepresidentkandidat når han, som den første av de etablerte politikerne i Det republikanske partiet, ga sin støtte til Trump sitt kandidatur.

Chris Christie jobbet som statsadvokat fra 2002 til 2008, før han i 2009 ble valgt til guvernør i New Jersey.

Christie som selv forsøkte å sikre seg nominasjonen som Det republikanske partiets presidentkandidat har kjent Donald Trump gjennom flere år, og skal ha samarbeidet godt med Trump tidligere, skriver CNN.

New Jersey guvernøren har ikke bare vært en av Trumps mest profilerte støttespillere, han har også fungert som en rådgiver bak kulissene. Christie var også tidlig ute med å gi sin støtte til Trump og er et kjent navn i USA.

  • Andre kandidater

Amerikanske medier nevner flere kandidater som Trump kan velge som sin visepresidentkandidat, de mest sannsynlige ifølge The Telegraph er:

  • Jeff Sessions (69) senator fra Alabama
  • Bob Corker (63) senator fra Tennessee
  • Mary Fallin (61) guvernør fra Oklahoma
  • John Thune (55) senator fra South Dakota
USAs visepresidents bolig i Washington DC

NY BOLIG: Personen som blir valgt til Trumps «running mate» vil flytte inn i Naval Observatory Residence som er visepresidentens bolig i Washington D.C.

Foto: SAUL LOEB / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt