Hopp til innhold

Disse flytter inn i Downing Street

David, Samantha og barna Nancy og Arthur Cameron flytter inn i statsministerboligen i Downing Street 10 i London. I september venter paret enda et barn.

David William Donald Cameron (44) har ledet Det konservative partiet siden desember 2005.

Han kom inn som et friskt pust og begynte øyeblikkelig å styre den konservative skuta mer mot sentrum av britisk politikk.

LES: Er det vinneren som har stemt?

LES: Landet rundt for å sikre stemmer

LES: Brown: Jeg tar ansvaret ved tap

Star Wars-fanatiker

Ifølge han selv er han hardnakket Star Wars-tilhenger, på grensen til galskap.

- Vi har en Jedi-besettelse. Barna ber meg finne Jabba The Hutt på nettet for å se om vi klarer å lære språket, sier Cameron til News Of The World .

Datteren Nancy tar på seg prinsesse Leia-kostymet hver gang familien ser Star-Wars-filmene.

LES: Cameron - torienes redningsmann

Rådgiver for John Major

David Cameron studerte filosofi, statsvitenskap og økonomi ved det anerkjente universitetet Oxford og kom ganske tidlig inn i partiets indre krets, blant annet som rådgiver for partiledere som John Major og Michael Howard.

David Cameron kommer fra en familie av finansfolk gjennom flere generasjoner.

Cameron er sammen med sine tre søsken vokst opp i grevskapet Berkshire, som sønn av en aksjemekler.

- Nyter valgkampen

Kona til David Cameron, Samantha, sier hun nyter valgkampen, til tross for at hun er fem måneder på vei.

- Jeg får mye tid sammen med David, noe jeg vanligvis ikke får. Jeg har også fått besøke flere prosjekter som går på sosialt arbeid, som har vært oppløftende, sier hun til News Of The World.

David Cameron sier han ikke vil ta noen langvarig pappapermisjon.

- Dersom jeg vinner valget kommer jeg til å være veldig fokusert på jobben jeg har foran meg. Jeg kommer til å ta en liten pause, men ingen langvarig permisjon sier han.

Studerte kunst

Samantha Gwendoline Cameron, født Sheffield, er av lavadelig herkomst. Hun ble født i London og vokste opp i et herskapshus i North Lincolnshire med en tomt på flere hundre mål, ifølge Wikipedia .

Etter videregående tok hun en grad i kunst ved University of the West of England i Bristol. Det var mens hun studerte i Bristol at hun ble kjent med David Cameron via hans søster, Clare Cameron.

Samantha Cameron er leder for den eksklusive butikkjeden Smythsom med hovedkontor på Bond Street. Det britiske motebladet Glamour kåret nylig førstekonen til beste designer for tilbehør.

Venter barn

Samantha Sheffield og David Cameron giftet seg sommeren 1966 i Oxfordshire. Paret fikk barna Ivan Reginald, Nancy Gwen (6) og Arthur Elwen (4). Ivan hadde Cerebral Parese og epilepsi og døde i fjor vinter. Samantha er gravid og venter barn i september.

Samantha Cameron beskrives som de konservatives hemmelige våpen. Hennes jobb har vært å myke opp David Camerons overklasseimage og hun bruker tre dager av arbeidsuken på å få Cameron bak skrivebordet i Downing Street.

SISTE NYTT

Siste nytt