Disse er smittet i Trumps omgangskrets

Rådgivere, senatorer og valgkampsjefen. Dette er de totalt 11 personene som hittil har blitt smittet i Trumps nære omgangskrets.

President Trump Announces His Supreme Court Nominee To Replace Justice Ginsburg

MANGE SMITTET: For en uke siden annonserte Trump hvem han ville ha som høyesterettsdommer etter at Ruth Bader Ginsburg gikk bort. Flere som deltok på arrangementet er nå smittet.

Foto: Chip Somodevilla / AFP

Natt til fredag kom beskjeden om at USAs president Donald Trump og førstedamen Melania er smittet av koronaviruset.

Presidenten er lagt inn på militærsykehus for observasjon de neste dagene, og har angivelig milde forkjølelsessymptomer.

Før han testet positivt deltok presidenten på en rekke arrangementer – blant annet tirsdagens presidentdebatt. Totalt skal han ha besøkt tre amerikanske delstater i tiden før han fikk påvist viruset.

Nå har flere av hans støttespillere meldt om positive prøvesvar.

Flere av hans støttespillere har meldt om positive prøvesvar.

Flere av hans støttespillere har meldt om positive prøvesvar.

Tidligere rådgiver er syk

Den tidligere presidentkandidaten Chris Christie er blant de som har bekreftet at han er smittet. Det ble meldt natt til søndag.

Trump-støttespilleren tvitret natt til søndag at han har blitt innlagt på Morristown Medical Center fordi han har astma. Selv sier Christie at han har milde symptomer.

Laster Twitter-innhold

Christie er dermed den sjuende som deltok på arrangementet hvor Trump annonserte sitt valg av ny høyesterettsdommer, som har testet positivt for koronaviruset.

I tillegg har Trumps rådgiver Hope Hicks, senatorene Mike Lee og Thom Tillis og sjef for Notre-Dame Universitet, John Jenkins, testet positivt. Alle var til stede på arrangementet.

Trumps tidligere rådgiver Kellyanne Conway var og på arrangementet, og er blant de smittede. Lørdag morgen tvitret hun nyheten.

Laster Twitter-innhold

Tre senatorer har testet positivt

At Trump vil ha Amy Coney Barrett som ny høyesterettsdommer annonserte han forrige lørdag. Barrett har testet negativt, ifølge New York Times.

Laster Twitter-innhold

Republikaneren Lee sier på Twitter at symptomene hans lignet på symptomer for langvarig allergi.

At han og Tillis er smittet kan slå sprekker i republikanernes planer om å få Barrett innstilt skriver CNN. De to senatorene vil nemlig ikke kunne stemme i Senatet dersom de er i isolasjon.

Senere lørdag kom det fram at også den republikanske senatoren Ron Johnson har testet positivt for korona. Dermed har tre republikanske representaner i Senatet fått påvist covid-19.

Valgkampsjefen smittet

Flere som var til stede har fått negative prøvesvar. Det inkluderer utdanningsminister Betsy DeVos og visepresident Mike Pence.

Kellyanne Conway

POSITIVE TESTER: Trumps tidligere rådgiver Kellyanne Conway. Begge har bekreftet at de har fått koronaviruset.

Foto: Mandel Ngan / AFP

Trumps valgkampsjef Bill Stepien er også bekreftet smittet av koronaviruset, ifølge New York Times.

Stepien var en del av teamet som ble med presidenten til Cleveland, hvor den første presidentdebatten før valget i november fant sted.

Søndag morgen meldte Bloomberg at Trumps personlige assistent Nicholas Luna også er smittet av koronaviruset. Han ble syk da han reiste med Trump til Minnesota onsdag.

Nestsjefen for presidentkampanjen Justin Clarck har testet negativt, ifølge CNN.

Flere som var til stede under debatten, slik som Trumps datter Ivanka Trump og hennes ektemann Jared Kushner, har ifølge New York Times fått negative testresultater.

Ronna McDaniel, lederen for Republikanernes nasjonalkomité (RNC)

SMITTET: Lederen for republikanernes nasjonalkomite Ronna McDaniels ble smittet etter å ha deltatt på presidentens pengeinnsamling forrige uke.

Foto: Susan Walsh / Susan Walsh

Ronna McDaniel, som er styreleder i den republikanske nasjonalkomiteen, har testet positivt. McDaniel deltok på presidentens pengeinnsamling som fant sted på Trumps hotell i Washington forrige fredag.

11 positive tester knyttes til debatten

Ifølge Washington Post har dessuten tre journalister testet positivt for viruset. Det samme gjorde en ansatt ved Det hvite hus.

Flere reportere har nå blitt bedt om å holde seg unna presidentboligen av frykt for viruset.

Lørdag melder NBC News at minst 11 positive koronavirustester knyttes til presidentdebatten som ble avholdt tirsdag av myndighetene i Cleveland.

Trumps motdebattant, demokratenes presidentkandidat Joe Biden og hans kone, har begge testet negativt for koronaviruset.

De 11 smittede personene var enten tilknyttet media eller jobbet med logistikk i forkant av debatten. De var altså ikke til stede i rommet der debatten ble avholdt, ifølge myndighetene.

Alt om presidentvalget i USA

SISTE NYTT

Siste nytt