Die Welt: Politiet mener de har tatt feil mann

Politiet er ikke sikre på at mannen de har pågrepet har forbindelse til angrepet på et julemarked i Berlin mandag. Til avisen Die Welt sier politikilder at politiet tror at de har pågrepet feil person.

Det spanske ekteparet Jose og Yolanda Pastrana forlot julemarkedet i Berlin bare minutter før angrepet.

SE VIDEO: Det spanske ekteparet Jose og Yolanda Pastrana forlot julemarkedet i Berlin bare minutter før angrepet.

Ifølge avisen opplyser sentrale kilder i Berlin-politiet at de tror den egentlige gjerningspersonen fortsatt er på frifot, og at vedkommende er bevæpnet.

Både beredskapsstyrker og spesialpoliti i Berlin skal ha blitt informert om situasjonen.

– Vi har feil mann. Og dermed en ny situasjon. For den egentlige gjerningsmannen er bevæpnet, fortsatt på frifot og kan gjøre ny skade, sies det i politiet ifølge avisen.

Etterforskes som terror

En asylsøkende pakistansk mann som kom til Tyskland i desember 2015 ble mandag kveld pågrepet i saken. Han skal ha blitt pågrepet etter å ha løpt i fra stedet, men har nektet for å ha noe med saken å gjøre.

Riksadvokat Peter Frank bekrefter under en pressekonferanse at det kan komme til å vise seg at den pågrepne ikke har noe med angrepet å gjøre, og at en eller flere gjerningspersoner dermed fremdeles kan være på frifot.

Mann pågrepet i Berlin

PÅGREPET: Her blir en mann pågrepet etter terrorangrepet i Berlin. Politiet har senere sagt at de ikke er sikre på om det er mannen som førte semitraileren.

Foto: AP

Samtidig frykter politiet nye lignende angrep.

– Det er umulig å sikre alle steder i Tyskland mot et angrep ved for eksempel bruk av lastebil, sier lederen for BKA, Tysklands svar på Kripos, Holger Münch.

Frank sier hendelsen blir etterforsket som et terrorangrep, men at de ikke vet hvem som står bak og fremdeles ikke kan utelukke noe. Politiet vet ikke om det er en eller flere personer som står bak og har ikke fått video som kan lede dem nærmere et svar.

Riksadvokaten opplyser også at ingen så langt har tatt på seg skylden for angrepet.

Seks av de 12 døde er nå identifisert. Alle de seks var tyske statsborgere. I tillegg er 50 personer registrert som skadet.

Ber publikum være varsomme

BKA-sjef Holger Münch sier også at de ikke har noen holdepunkter for å si at gjerningspersonen har en islamistisk bakgrunn eller ei.

Riksadvokaten viser også til at de i ettermiddag eller i kveld vil vite mer om den pågrepne pakistanerens tilknytning til angrepet i Berlin.

Samtidig skriver politiet på Twitter at de er ekstra på vakt ettersom den pågrepne mannen nekter befatning med hendelsen. Politiet oppfordrer folk til å være oppmerksomme.

Laster Twitter-innhold

De oppfordrer dessuten publikum til å varsle politiet dersom de ser noe mistenkelig, og advarer folk mot selv å gripe inn.

Laster Twitter-innhold
Angrep på julemarked på Breitscheidplatz i Berlin
Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

SISTE NYTT

Siste nytt