Dhaka: Gisseltakere hakket 20 utlendinger i hjel

Væpnede menn tok gisler i en restaurant i Bangladeshs hovedstad Dhaka. Minst 20 sivile er drept.

Bangladesh Attack

GISLER: Bangladeshiske soldater utenfor restauranten hvor det pågikk en gisselaksjon.

Foto: Ap

Politiet i Bangladesh stormet ved 4-tiden i natt norsk tid, restauranten i Dakha, der over 35 gisler ble holdt fanget av terrororganisasjonen IS.

Ifølge hæren ble 13 gisler nå reddet ut. Seks gjerningsmenn er drept og én er pågrepet, opplyser statsminister Sheikh Hasina i en tv-tale.

Ifølge hæren ble 20 sivile drept.

– De fleste av dem er hakket i hjel med skarpe våpen, sier talsmann for hæren Nayeem Ashfaq Chowdhury.

Alle gislene som ble drept er utenlandske statsborgere, de fleste av dem fra Italia og Japan.

IS-påstand

Ekstremistgruppa IS tar via sitt talerør Amaq på seg ansvaret for angrepet i Dhaka. I meldingen hevdes det at IS-medlemmer drepte 20 personer med ulike nasjonaliteter.

Lokalt politi har bekreftet at det var utenlandske gjester blant gislene. Men det er ikke bekreftet hvor mange som holdes som gisler, eller hvorvidt noen er drept i tillegg til de to politifolkene.

– De to politibetjentene ble truffet i skuddvekslingen som fulgte, og de døde på sykehus senere samme kveld, sier polititalsmann Sheikh Nazmul Alam.

Politi og soldater i Gulshan-distriktet i Dhaka i anledning angrep mot restaurant

SE VIDEO: Gisselaksjon i Dhaka.

Nordic Club

Både Nordic Club, der folk fra nordiske land ofte møtes, og Qatars ambassade ligger rett ved restauranten.

Den amerikanske ambassaden tvitrer at det finner sted «skyting og en gisselsituasjon». En talsmann for ambassaden sier at de har kontroll på alle amerikanere som jobber for ambassaden.

– Vi er i kontakt med vår ambassade for å kartlegge om nordmenn er rammet. Ambassaden har oversikt over egne ansatte, sier kommunikasjonsrådgiver Hilde Steinfeld i UD til NRK.

Mistenker islamister

Sumon Rexa, som arbeider på kjøkkenet i restauranten og greide å rømme, forteller at angriperne ropte «Allahu Akbar» («Gud er størst» på arabisk) da de gikk til angrep på kafeen.

Bangladeshisk islam har tradisjonelt vært moderat, men det har de siste månedene vært en rekke drap på ikke-muslimer som islamistiske ekstremister har fått skylden for.

Statsminister Sheikh Hasina har den siste tiden slått hardt ned på radikale islamister i landet. Hasina har anklaget politiske opposisjonelle for å stå bak angrepene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt