Britisk minister: Shrien Dewani kan utleveres

Shrien Dewani som anklages for å ha arrangert drapet på kona mens de var på bryllupsreise i Sør-Afrika, kan utleveres fra Storbritannia.

Shrien Dewani og Anni Dewani

Shrien Dewani og Anni Dewani hadde kun vært gift i to uker før hun ble funnet drept i baksetet på en drosje i Cape Town.

Foto: Ap

Shrien Dewani

Shrien Dewani nekter for å ha planlagt drapet på kona.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters
Dømt for drap på svensk kvinne

Drosjesjåren er dømt til 18 års fengsel for drapet på den svenske kvinnen Anni Dewani.

Foto: RODGER BOSCH / Afp

Saken har fått mye oppmerksomhet i Storbritannia. Shrien Dewani er en 31 år gammel forretningsmann fra Bristol. I fjor giftet han seg med en 28 år gammel kvinne fra Sverige.

Funnet i baksetet

Ekteparet, som begge har indisk bakgrunn, dro til Sør-Afrika på bryllupsreise. I Cape Town dro det nybakte ekteparet på en reise inn i den kriminelt belastede bydelen Guguletu.

Han ble ranet og kastet ut av bilen. Hun ble bortført og senere funnet drept i baksetet. Ektemannen fløy sørgende hjem til England, men senere har drosjesjåføren i Cape Town fortalt at han ble betalt av ektemannen for å drepe Anni.

Drosjesjåføren ble dømt til 18 års fengsel for drapet. I rettssaken mot sjåføren sa han at Shrien tilbød ham 13.000 kroner for å drepe kona.

I England har Shrien Dewani tilbrakt tid i samme fengsel som Julian Assange, samtidig som ham, men også han er løslatt mot kausjon og med de samme strenge betingelsene som Wikileaks-gründeren.

Annis familie fornøyd

Sørafrikanske myndigheter har lenge prøvd å få Dewani utlevert fra Storbritannia. Forrige måned bestemte en britisk domstol at Dewani kunne utleveres, men den britiske innenriksministeren godkjente avgjørelsen først i dag.

Nå har Dewani 14 dager på å anke avgjørelsen. Shrien Dewani har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

Anni Dewanis onkel sier til BBC at familien veldig fornøyd med innenriksminister Theresa Mays avgjørelse.

Forrige uke leverte familien hennes en underskriftskampanje med over 11.000 signaturer om at Shrien Dewani måtte utleveres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt