Dette vet vi om avdøde Kim Wall

Den svenske journalisten har vunnet flere priser og skrevet for noen av verdens mest prestisjetunge medier. I dag ble hun bekreftet død.

I dag bekreftet dansk politi at det var den savnede svenske journalisten Kim Isabel Fredrika Wall som ble funnet i havet utenfor øya Amager i København på mandag.

Hun var på tur i ubåten til den danske oppfinneren Peter Madsen for å skrive en reportasje om «Rakett-Madsen», da hun ble meldt savnet.

Utdannet ved prestisjeskoler

Wall ble bare 30 år, men rakk å jobbe som journalist i Afrika, Asia, USA og på Stillehavet.

Hun er utdannet ved den prestisjetunge skolen Sorbonne i Paris, har studert internasjonale relasjoner på London School of Economics og Columbia University i New York. Det var ved sistnevnte hun fullførte en master i journalistikk i 2013.

Til Aftonbladet sier Walls familie:

«Kim er veldig fokusert, ambisiøs og hengiven til sitt arbeid. Hun skriver ofte om sosiale spørsmål, utenrikspolitikk, popkultur og likestillingsspørsmål».

Etter at det ble klart at det var levningene av Wall som ble funnet, skrev hennes mor en Facebook-status der hun beskriver sorgen de føler over at datteren er død.

«Det er med grenseløs sorg og forferdelse vi har mottatt beskjeden om at levningene etter vår datter og søster Kim Wall, har blitt funnet. Vi har ennå ikke oversikt over størrelsen av katastrofen, og mange spørsmål gjenstår å besvares», skriver hun.

Ingrid Wall facebook-status

Ingrid Wall, Kims mor, beskriver datterens karrière som journalist i facebook-statusen hun la ut i dag.

Foto: Skjermdump, Facebook

Videre står det: «Hun ga en stemme til de svake, de utsatte og de marginaliserte menneskene».

«Elsket eventyr»

Journalisten fra Skåne har rapportert fra borgerkrigen på Sri Lanka og jordskjelvkatastrofen på Haiti, og hadde tilknytning til både FN og Pulitzer-senteret.

Hennes bilder og artikler er blant annet publisert i britiske The Guardian, New York Times og magasinet Vice, som er blant de største mediene i verden.

Til Expressen har nyhetssjefen i svenske Dagbladet, Erik Bergin, beskrevet Wall som en «ekstremt ambisiøs journalist som virkelig elsket eventyr».

I 2016 fikk hun Hansen Mieth-prisen for hennes reportasje om klimaforandringer og atomprøvesprengninger på Marshalløyene i Stillehavet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt