Dette skjer bare en gang i tiåret

Tusenvis av katolske pilegrimer strømmet i dag til Goa for å være vitne til visningen av den spanske misjonæren St. Frans Xavier.

Mange hadde også tatt med seg barna til den indiske delstaten for å se på levningene som bare vises fram en gang i tiåret.

Frans Xavier var en av de første jesuittmisjonærene. Han jobbet mye i Asia, spesielt innenfor det portugisiske imperiet. Han ble kanonisert av pave Gregor XV i 1622.

Folk fra hele verden dannet en over kilometerlang kø for å ære relikviene til St Frans Xavier, som er utstilt frem til 4. januar i den tidligere portugisiske kolonien.

Venter over fem millioner besøkende

Arrangørene sier de venter mer enn fem millioner besøkende i løpet av måneden, hovedsakelig fra europeiske og sørasiatiske land.

Alfred Vaz, som leder utstillingen, sier de vil gi besøkende nok tid sammen med relikviene.

– Etter å ha kysset relikviene, kan de være der i noen minutter før du fortsetter videre. Vi har bestemt oss for å være sikre på at pilegrimene får rikelig anledning til å se relikviene, sier han til AFP.

– Følte fred og lykke

Etter en messe ledet av den indiske erkebiskopen, ble relikviene vist i en prosesjon i den historiske byen Old Goa, hvor de er plassert i Se Cathedral.

Tusenvis hadde stilt seg opp for å kysse relikviene før prosesjonen startet.

– Jeg følte fred og lykke, sier den 25-årige russiske turisten Maria Stoikava til nyhetsbyrået AFP.

Hovedfestdagen for St. Frans Xavier er 3. desember. Da er antall besøkende ventet å nå en topp.

SISTE NYTT

Siste nytt

Blinken: – Diplomatiet fortsetter, USA vil svare på russiske sikkerhetskrav

Russland og USA vil fortsette å snakke om Ukraina-konflikten og om russiske sikkerhetsgarantier. Det sa utenriksministrene Sergej Lavrov og Antony Blinken etter møtet i Genève i dag.