Hopp til innhold

Dette skjedde natten Diana døde

Klokken er rundt midnatt 31. august 1997. Prinsesse Diana (36) og Dodi al-Fayed (42) forlater hotellet sitt i Paris.

Dette skjedde dødsnatten

De to hadde tilbrakt dagen sammen på hotell Ritz, og nå er de på vei til en villa i utkanten av byen. Utenfor venter rundt 30 paparazzier, men paret smetter ut bakveien.

Men de blir oppdaget. Sju fotografer legger seg på hjul bak parets store Mercedes 600 på jakt etter bilder av kjendisparet.

Fartsgrensa er 50, men bilen holder til slutt en fart på mer enn 160 km/t inn i Pont d`Alma-tunnelen.

Så går det galt. Bilen treffer en stolpe mellom kjørebanene og blir kastet inn i tunnelveggen. Støtfangeren er presset helt inn mot forsetet.

Ulykkesbilen

Al-Fayeds Mercedes 600 ble totalvraket i krasjen i Pont d`Alma-tunnelen i Paris der prinsesse Diana og Dodi al-Fayed, samt sjåføren deres mistet livet.

Foto: Pierre Boussel / AFP

Dodi-al Fayed mister livet på stedet. Prinsessen sitter fastklemt i en hel time før redningsfolkene får henne ut.

Diana blir fraktet til Pitié-Salpêtrière-sykehuset. Skadene er store i hode, bryst og lunger. Legene jobber i timer med å få hjertet til å slå, men må gi opp.

Prinsessen blir erklært død kl. 4 om natten. Hun kom aldri til bevissthet etter ulykken. Ritz-hotellets sjåfør ble drept på stedet, mens Dianas livvakt overlevde.

Trevor Rees

Dianas livvakt, Trevor Rees-Jones (49), overlevde ulykken. På grunn av en hodeskade han pådro seg, husker han ikke stort fra hendelsen.

Foto: Sang Tan / AP

Sjåføren hadde drukket

Diana hatet paparazzifotografene, som hadde jaktet på henne i årevis. Romansen mellom Diana og Dodi var også blitt kjent på grunn av at bilder som var tatt av de to på Dodis luksusyacht i Middelhavet.

Paparazzifotografene ble anklaget for å ha forårsaket ulykken, og for å ha tatt bilder, framfor å hjelpe til når det smalt.

BRITAIN-ROYALS-DIANA-INQUEST

Mohammed al-Fayed, eier av blant annet Harrods, framsatte en rekke teorier om ulykken som tok livet av sønnen Dodi og Diana. Al-Fayed vant ikke fram i domstolene.

Foto: Leon Neal / AFP

Men den franske domstolen mente det ikke var grunn til å tiltale dem for noe.

Sjåføren hadde drukket og fikk således skylden for den fatale ulykken. Promillen var på 1,75.

SISTE NYTT

Siste nytt

Reagerer på Marin-kritikk: – Det er jo ikke et problem

En ny festvideo av Sanna Marin har satt Finlands statsminister under hardt press. Marin hasteinnkalte til pressekonferanse og kunngjorde at hun har tatt en narkotest.