Dette har skjedd i Lisa Holm-saken

Lisa Holm (17) ble sist sett søndag kveld utenfor Lidköping i Sverige. Natt til lørdag ble hun funnet død. Flere svenske aviser har fulgt søket etter 17-åringen. Dette har skjedd i de fem intense døgnene søket har vart.

Søket etter Lisa Holm

Søndag 7. juni: Mopeden til Lisa Holm (17) ble funnet ved kafeen hvor hun jobbet med nøkkelen i tenningen. Hun hadde tidligere på kvelden stengt kafeen sammen med tre andre kolleger, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Klokken 18:23 sendte hun en melding til faren om at hun snart startet hjemturen på mopeden til Skövde, 50 minutter unna. Det skriver avisen Expressen. Ved 20-tiden kjørte faren for å lete etter henne. Han fant mopeden med nøkkelen i tenningen. Familien varslet politiet og startet å lete etter datteren.

LISA HOLM

FUNNET DØD: Politiet har bekreftet at den savnede Lisa Holm er funnet død.

Foto: Polisen / Handout / NTB scanpix

Mandag 8. juni: Flere ressurser ble satt inn i søket på 17-åringen. Expressen skriver at en handske ble funnet like ved kafeen og at Holms foreldre bekreftet at det er hennes.

Avisen Dagens Nyheter melder at politiet mistenker at Holm er bortført og setter i gang en større leteaksjon etter 17-åringen.

Søkte rundt kafeen

Tirsdag 9. juni: Aftonbladet melder at politiet gikk ut med navn og bilde i håp om at noen hadde sett Holm. Et mobildeksel og deler av 17-åringens mobiltelefon ble funnet langs en grusvei noen kilometer fra kafeen.

Onsdag 10. juni: Søket etter Holm ble utvidet. 20 hundepatruljer ble satt inn og et lavtgående helikopter søkte over engene i området rundt kafeen.

Organisasjonen Missing People tok del i søket, melder avisen Expressen.

Flere av Holms eiendeler ble funnet spredd på markene. Politiet opplyste til den svenske avisen Aftonbladet at funnene ble koblet til 17-åringen og at de fulgte en rød trå.

Torsdag 11. juni: Politiet utvidet leteområdet til et område på rundt 10 kilometer.

Funnet død

Fredag 12. juni: Fredag ble tre personer hentet inn til avhør i saken, en kvinne og to menn. Aftonbladet meldte at de tre arbeidet i en låve like ved kafeen.

De tre ble arrestert i en bygning som ligger 600 meter fra der Holms mobiltelefon ble funnet, skriver avisen Dagens Nyheter.

Lisa Holm søk i åker
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix

Natt til lørdag ble det bekreftet at en person som trolig er Lisa Hom var funnet død. Da hadde 1.100 frivillige deltatt i letingen.

Lørdag 13. juni: Natt til lørdag ble to menn i 30-årsalderen formelt siktet for drap. En tredje person er siktet for å ha forsøkt å skjule en lovbryter.

Klokken 13 skal politiet holde en pressekonferanse om saken.

SISTE NYTT

Siste nytt