Hopp til innhold

Dette har Donald Trump sagt om korona

President Donald Trump har lovet at koronavaksine er rett rundt hjørnet, og sagt det kan være effektivt å injisere desinfiserende midler i lungene for å bekjempe koronapandemien. Nå er han selv smittet.

Donald Trump har flere ganger gjort narr av Joe Biden for at han bruker munnbind for å beskytte seg selv og andre fra covid-19. Fredag må Joe Biden teste seg for korona, i tilfellet presidenten eller noen i teamet hans har smittet ham med viruset.

TESTET POSITIVT: Donald Trump har flere ganger gjort narr av Joe Biden for at han bruker munnbind for å beskytte seg selv og andre fra covid-19.

President Donald Trump visste at koronaviruset var livstruende og langt farligere enn vanlig influensa allerede 7. februar. Det kommer frem i boken «Rage» av journalisten Bob Woodward.

Det har ikke hindret Trump i å komme med en rekke uttalelser.

Allerede 24. februar tvitret Trump at viruset var under kontroll i USA.

Laster Twitter-innhold

Fire dager senere sa presidenten dette, ifølge CNN:

– Det (covid-19-viruset) kommer til å forsvinne. En dag kommer det til å forsvinne som et mirakel.

2. juli gjentok Trump nok en gang at pandemien var under kontroll. Etter dette har antall påviste tilfeller av koronasmittede gått fra drøyt 2.7 millioner til 7.2 millioner. Dødstallet har steget fra 124.500 personer til 202.300 personer i USA.

Ville utrede injeksjon av desinfiserende midler

7. mars kunngjorde Trump at USA ville ha utviklet en vaksine mot korona innen kort tid. Vaksinen er ventet en gang i 2021. Denne påstanden har han gjentatt flere ganger, senest under presidentdebatten på Fox News i midten av denne uken.

I slutten av april lanserte president Trump en egen hypotese som han mente kriseteamet hans skulle utrede.

– Vi skal teste om vi kan drepe viruset ved å utsette kroppen for stråling med UV-lys. Også ser jeg på et desinfiserende middel som slår det ut på ett minutt. Man kan sprøyte inn middelet i lungene som en slags «vask» for å bli kvitt viruset.

Trump vil utrede om lys og varme kan brukes som korona­behandling.

Trump vil utrede om lys og varme kan brukes som korona­behandling.

Presidenten har også ved flere anledninger uttalt at malariamedisinen hydroxychloroquine skal være effektivt mot covid-19.

Helsemyndighetene i USA har advart mot bruk av medisinen, og studier i flere land har konkludert at medisinen ikke har noen virkning på viruset.

Nektet å bruke munnbind

8. mai sa han at vaksinen uansett ville være unødvendig.

I et møte med pressen sa Trump:

– Dette (koronapandemien) kommer til å forsvinne uten noen vaksine. Det kommer til å forsvinne og vi kommer ikke til å se det igjen etter en tid.

I tillegg nektet presidenten å bruke munnbind offentlig for å beskytte seg og andre helt frem til 11. juli. Da kastet han inn håndkleet og lot seg avbilde med «presidentmasken».

2. oktober ble det kjent at pandemien nå har kommet inn i Det hvite hus, og inn på presidentens ovale kontor. President Trump tvitret at han og kona Melania har testet positivt på covid-19.

Donald Trumps bevegelser den siste uken

Fredag 2. oktober tvitret president Donald Trump at han og kona Melania Trump har testet positivt på covid-19. Her er en oversikt over hvor han har vært og hva han har gjort den siste uken.

3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Biden leder på meningsmålingene, men Trump har overrasket før. Hvem stemmer egentlig på Trump?

3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Biden leder på meningsmålingene, men Trump har overrasket før. Hvem stemmer egentlig på Trump?

SISTE NYTT

Siste nytt

Pence: – En som setter seg over grunnloven bør ikke bli president

USAs tidligere visepresident Mike Pence starter valgkampen med kraftig kritikk av sin tidligere sjef Donald Trump.

NRKs team i Ukraina er med på redningsaksjoner i Kherson, etter at byen ble rammet av flom grunnet en ødelagt demning.

NRK i Kherson: Folk må søke tilflukt på hustak